Gourmetchef

Kocsonya

2024. december 03. 07:57 - Gourmetchef

foto_3_67_1.JPG

Kocsonya 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas egytál étel.

 

A recept 6 adagra :

Hozzávalók:

2 sertés köröm 

2 sertés farok

30 dkg sertés comb 

30 dkg füstölt sertés csülök 

2 egész fokhagyma fej 

1 vöröshagyma 

5 dkg egész bors 

2-3 evőkanál só ízlés szerint 

3 liter víz 

 

Elkészítés:

Jól megtisztítjuk a hozzávalókat, s szétvágjuk 5-8 centis darabokra. Megtisztítjuk a zöldségeket is. Előkészítünk egy nagy lábast és elhelyezzük bele az összes húsdarabot, zöldséget és fűszereket, majd felöntjük annyi vízzel, amely ellepi. Felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük kb. 4-5 órát, amíg annyira meg nem puhul a hús, hogy a csontok kihullanak belőle. Ekkor a húsokat egyenletesen tányérokba helyezzük, majd a levet rászűrjük, minden tányérba annyit, hogy ellepje. Őrölt pirospaprikát szórunk a tetejére dekorációként. Hagyjuk kihűlni, s hidegen fogyasztandó.

 

Szólj hozzá!

Francia Hagyma leves

2024. november 27. 11:23 - Gourmetchef

foto_3_30_2.JPG

Francia Hagyma leves

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

A recept 4 adagra

Hozzávalók

10 db vörös hagyma

2 ek olaj

6 dkg vaj

2 evőkanál liszt

1 dl száraz fehérbor (kihagyható)

1 darab erőleves kocka

1 liter víz

Só, bors ízlés szerint

Levesbetét

4 szelet toast kenyér

1 evőkanál vaj

15 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Első lépés: a hagymák megpucolása, majd felkarikázása. Majd előveszünk egy leveses lábast és felolvasztjuk benne a vajat és hozzáadjuk az olajat. Ezután beletesszük a hagymát és kb, 15-17 percig pároljuk. Amikor a hagyma már aranybarna színű lett és megpuhult hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük és 1 percig pirítjuk, aztán hozzáadunk sót és borsot, valamint a bort. Ezután jól összekeverjük és így főzzük 5 percig. Majd ráöntjük a vizet és főzni kezdjük. Mikor felforrt, akkor adjuk a leveskockát. Mikor a kocka elolvadt, utóízesítem borssal és sóval, ha szükséges. 15 percig főzőm és kész a leves.

Jó étvágyat kívánok.

 

Szólj hozzá!

Sütőtök krémleves

2024. november 15. 08:37 - Gourmetchef

foto_2_15.JPG

Sütőtök krémleves

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók:

 80 dkg sütőtök ,1 fej vöröshagyma ,2 db közepes burgonya, 1,5 liter víz, 1,5 dl főzőtejszín,1 db erőleveskocka, Só, bors, szerecsendió, gyömbér és egyéb fűszerek ízlés szerint , 1 ek vaj,3 evőkanál méz .

A levesbetéthez 

 2 evőkanál pirított tökmag,1 evőkanál apróra vágott metélő hagyma , Tejszínhab ízlés szerint , 5 dkg reszelt (cheddar) sajt .

 Elkészítés:

 A leves: 

A sütőtököt megpucoljuk, kimagozzuk, majd kockára vágjuk. A hagymát feldaraboljuk nagyobb darabokra, a krumplit vékonyra szeleteljük. Ezeket beletesszük egy lábasba és felengedjük vízzel, amíg el nem lepi. Főzés közben ízesítjük az erőleves kockával, majd kóstolás után sóval, borssal, szerecsendióval, gyömbérrel, mézzel és egyéb fűszerekkel ízlés szerint. Addig főzzük, míg meg nem puhul teljesen. Összeturmixoljuk, majd a tejszínt és a vajat hozzáadva felforraljuk és kész a leves.

A levesbetét 

A levesbe pirított tökmagot teszünk a szélére A közepébe tejszínhabot fújok és a tetejét friss metélő hagymával szórom és így szolgáljuk fel. 

 

Szólj hozzá!

Birsalma krémleves

2024. október 29. 19:19 - Gourmetchef

img_20230109_163702_1.jpg

Birsalma krémleves

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc, könnyen elkészíthető bírsalma krémleves receptemet.

A recept 4-6 adagra 

Hozzávalók :

2-3 darab birsalma vagy birskörte

0,5 liter víz főzéshez

1 csipet só 

1-3 darab egész fahéjrúd

1-2 teáskanál fűszer gyömbér/ lehet reszelt is , 8-10 szem szegfűszeg, 

2-3 evőkanál kristálycukor vagy 1 evőkanál xilit/ cukorhelyettesítő/

1 dl főzőtejszín

Elkészítés:

A gyümölcsöt felvágjuk és kimagozzuk, majd apróra vágjuk. Nem kell hámozni csak a hibás részt kivágni. Egy edénybe tesszük és leöblítjük. Ezután feltesszük egy főzőedénybe a gyümölcsöt a vízzel és ízesítjük. kb 15-20 percig főzzük lassú tűzön. Amikor megpuhult a birs akkor kész. A darabos fűszereket kiveszem belőle / szegfűszeg, egész fahéj/. Majd hozzáadom a tejszínt és összeturmixolom. Még egyszer felforralom. és kész a leves.

Tálalás:

Én tejszínhabbal díszítettem, amikor tálaltam. Esetleg egy gerezd gyümölcs is jól mutat rajta.

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

Spagetti Carbonara

2024. szeptember 09. 09:45 - Gourmetchef

kicsi_1.jpg

Spagetti Carbonara

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek Nagymamám receptje alapján készített, gyermekkorom kedvenc tésztáját, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók

15 dkg húsos füstölt szalonna vagy sonka 

3 tojás 

2 dl habtejszín 

só, bors ízlés szerint 

60 dkg spagetti tészta 

2 evőkanál zsír 

20 dkg parmezán sajt vagy más fajta ízlés szerint 

Elkészítés:

A szalonnát kicsi kockákra vágom. A tojásokat a tejszínnel, borssal és a sóval habosra keverem. A szalonnakockákat forró serpenyőben a zsírral ropogósra sütjük. Közben raktunk fel sós és kevés zsiradékos vizet forrni. Ahogy felforr, beleteszem a spagettit és készre főzőm. Ahogy elkészült a szalonna, akkor rászedem a kész és leszűrt spagettit és összeforgatom. Ezután ráöntjük a tejszínes tojást és közepes tűzön krémesre főzzük és azonnal tálaljuk. Megszórhatjuk parmezán vagy egyéb más sajttal. 

Jó étvágyat hozzá.

 

Szólj hozzá!

Ratatouille

2024. augusztus 27. 08:03 - Gourmetchef

 

dsc_3650_masolata.JPGRatatouille

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc zöldséges receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.

 

Hozzávalók 4 személyre

A recept:

25 dkg padlizsán 

25 dkg cukkini 

25 dkg paradicsom 

25 dkg fehér paprika 

4 nagy fej vörös hagyma 

Só, bors, fűszerpaprika és egyéb fűszerek ízlés szerint 

4 evőkanál sertés zsír 

petrezselyemzöld 

Elkészítés : 

Ragu :

A paradicsomot, cukkinit, a padlizsánt és a paprikát megmossuk. A paprikát kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk. Majd karikára vágjuk. A paradicsomot karikára vágjuk. A hagymát meghámozás után apróra vágjuk. Ezután kezdjük elkészíteni a következők szerint. A zsírt felmelegítjük, beletesszük a hagymát és megdinszteljük. Ezután rátesszük a szeletelésből megmaradt paprikát, cukkinit, padlizsánt és pár perc múlva a paradicsomot is. Majd fűszerezem sóval, borssal, fűszerpaprikával.  25-30 percig lassú tűzön főzzük. Lehet csak magában vagy köretként karikára vágott sültburgonyával tálalni. Én csak magában tálaltam petrezselyemzölddel.

Tálalás: 

A paradicsomot, cukkinit, padlizsánt és hagymát megmossuk, majd karikára vágjuk és roston megsütjük úgy, hogy ne essen össze. Majd rétegezem egy fogpiszkálóra a zöldség karikákat. Ezután előveszek tányérokat és tálalok a következők szerint. A tányérra először ragut teszek, majd a felszúrt zöldségeket a képen látható módon.

Jó étvágyat.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása