Gourmetchef

Kókuszos süti 

2018. október 17. 01:14 - Gourmetchef

foto_4_5.JPG

Kókuszos süti 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc gyors sütimet. Nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók :

20 dkg liszt 

1 sütőpor 

1 vaniliás cukor 

20 dkg porcukor 

20 dkg kókuszreszelék 

4 dl tejföl 

2 tojás 

Tetejére:

csoki máz 

kókuszreszelék 

Elkészítés:

A tejfölt a tojással, a cukorral, vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kókuszt és a sütőporral elkevert lisztet.

25 x 30 cm-es tepsiben 200 fokon készre sütjük.

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e!

A kihűlt tészta tetejét bevonjuk csoki mázzal, picit megszórjuk kókuszreszelékkel és szeleteljük.

                                                                                                                          

Szólj hozzá!
Címkék: Kókuszos süti

Csirkemell roston bacon bundában hagymás rizzsel

2018. október 10. 02:12 - Gourmetchef

foto_3_9.JPG

Csirkemell roston bacon bundában hagymás rizzsel

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami irtó gyorsan elkészül és a család odavan érte.

 

A recept 4 adagra :

Hozzávalók:

4 darab csirkemell 

8 szelet bacon szalonna 

25 dkg jázmin rizs 

20 dkg vöröshagyma 

0,5 dl oliva olaj / extra szűz /

1 gerezd fokhagyma 

só- bors ízlés szerint 

Elkészítés:

Jól megtisztítjuk és meghámozzuk a hozzávalókat. A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk fokhagymanyomóval.

Először egy serpenyőben hevítsük fel az oliva olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, majd a hagymát üvegesre pirítom. A rizst feltesszük főni 500 ml vízben pici sóval s puhára főzzük. Egy tepsit kiolajazzuk és a csirkemell szeleteket elhelyezzük, majd bacon szeletekkel takarjuk be. A sütőben 25 percig sütjük fedő alatt, majd 5 percig anélkül, hogy szép pirosra süljön.

 

 

3 komment

Húsos Spagetti

2018. szeptember 11. 12:16 - Gourmetchef

foto_3_1_1.JPG

 

Húsos Spagetti

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek Nagymamám receptje alapján készített, gyermekkorom kedvenc tésztáját, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

Dear Visitors, I share one of my favourite pasta recipe from my childhood. Its very easy, soo delicious and you run out of it very quickly. recept 4 adagra

 Recept  4 adagra : 

Hozzávalók :

25 dkg szeletelt sonka , 50 dkg darált sertés vagy marha hús,1 fej vörös hagyma , fél dl oliva olaj,15 dkg csiperkegomba ,4 dl főzőtejszín, só,bors ízlés szerint ,1 nagy csokor petrezselyem , 80 dkg spagetti tészta ,10-15 dkg parmezán sajt 


Elkészítés: 

 

A darált húst megpirítom, a  sonkát csíkokra vágom, a hagymát apró kockára vágom, és forró olajon megfuttatom. Hozzá adom a sonkacsíkokat, a kockára szeletelt gombát. Összepirítom és felöntöm a sűrű főzőtejszínnel . Sóval, borssal és aprított petrezselyemmel ízesítem és közepes tűzön 3-5 perc alatt összefőzöm. Közben rakok fel sós és kevés zsiradékos vizet forrni. Ahogy felforr, beleteszem a spagettit és készre főzőm. Végül hozzáadom a leszűrt tésztát a raguhoz és összeforralom és azonnal tálalom. A tetejét megszórom parmezán sajttal.

 

 

Jó étvágyat hozzá.

Szólj hozzá!

Lecsós csirkemell  kuszkusszal

2018. augusztus 29. 19:48 - Gourmetchef

foto_11.jpg

Lecsós csirkemell  kuszkusszal

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami könnyű, nyári étel.

 

A recept 2 adagra :

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell

30 dkg kaliforniai paprika

20 dkg cukkini 

10 dkg vöröshagyma 

2 evőkanál paradicsompüré 

2 evőkanál olívaolaj 

só- bors ízlés szerint 

 

10 dkg kuszkusz 

 

Elkészítés:

A hozzávalókat felkockázzuk. Először egy serpenyőben hevítsük fel az oliva olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a csirkemellet, tovább megpirítjuk. Majd hozzáadom a többi hozzávalót és fűszereket és puhára pirítom. Mikor a zöldségek megpuhultak és elkészült a ragu kuszkusszal tálalom.

Kuszkusz elkészítése: 10 dkg kuszkuszt leforrázunk 1 dl forrásban levő vízzel, csipet sót adunk hozzá és lefedjük, 10 percet hagyjuk állni és kész a tálalásra.

 

 

Szólj hozzá!

Vegyes gyümölcs leves

2018. július 20. 10:24 - Gourmetchef

 foto_4_53.JPG

Vegyes gyümölcs leves

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc nyári leves receptemet, ami egyszerű, gyors és nagyon finom étel.

A recept 6 adagra:

Hozzávalók:

1 kg idénynek megfelelő friss gyümölcsök vagy mirelit

1 liter víz

1 mokkás kanál só

1 fél citrom héj darabolva

6 darab szegfűszeg

1-2 teáskanál fahéj

2 dl tejszín vagy tejföl

6 evőkanál kristálycukor

1-2 evőkanál liszt

1-2 evőkanál citromlé

1 csomag vaníliás cukor / opcionális

Elkészítés:

Jól megtisztítjuk és daraboljuk ízlés szerint a gyümölcsöket. A mirelitnél már így kapható. Egy megfelelő méretű fazékba tesszük a gyümölcsöket. Felöntjük vízzel és fűszerezzük / citromhéj, fahéj, szegfűszeg, cukor és a só /. Majd felforraljuk. Amíg felforr addig a lisztet a tejszínnel simára keverjük. Ahogy felforrt a leves merünk ki belőle és hozzáadjuk a lisztes tejszínhez. Lassan csomómentesre keverjük. Ezután a tejszínes lisztes keveréket visszaöntjük a levesbe állandó keverés mellett. Majd újra forraljuk. végül kihűtjük és hozzáadjuk a vaníliás cukrot valamint a citromlevet.

 

Tálalás:

Lehet díszíteni tejszínhabbal és mentával.

Jó étvágyat.

 

Szólj hozzá!

Brokkoli krémleves

2018. július 03. 12:40 - Gourmetchef

dsc00039.JPG

A recept:

Hozzávalók

leveshez 

0,50 kg brokkoli 

1 fej vöröshagyma

2 db közepes burgonya 

1,5 liter víz

1 dl főzőtejszín 

1 db erőleveskocka 

Só, bors, egyéb fűszerek (szerecsendió) ízlés szerint 

1 ek vaj

A levesbetéthez 

4 szelet toast kenyér 

egy kevés vaj 

5 dkg reszelt (cheddar) sajt

Elkészítés:

A leves

A brokkolit rózsáira szedjük, a hagymát feldaraboljuk nagyobb darabokra, a krumplit vékonyra szeleteljük. Ezeket beletesszük egy lábasba és felengedjük vízzel, amíg el nem lepi. Főzés közben ízesítjük az erőleves kockával, majd kóstolás után sóval, borssal és egyéb fűszerekkel ízlés szerint. Addig főzzük, míg meg nem puhul teljesen. Összeturmixolom, majd a tejszín és a vajat hozzáadva felforralom és kész a leves.

A levesbetét 

A toast kenyereket megkenjük vajjal, majd bevonjuk reszelt sajttal és sütőben arany barnára sütjük, és így szolgáljuk fel.

 

Szólj hozzá!