Gourmetchef

Félhold lekváros sütemény

2018. november 20. 21:12 - Gourmetchef

lekvaros_felhold_2018_11_17.JPG

Félhold lekváros sütemény 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc sütemény receptemet, ami egyszerű, gyors és nagyon finom.

 

A recept 6 adagra :

Hozzávalók:

40 dkg sima liszt

1 csipet só 

fél csomag sütőpor 

1   db   ráma margarin 

10 dkg porcukor 

1 dcl tej 

Elkészítés:

 

A hozzávalókat összegyúrom. Majd hideg helyen pihentetem(hűtő) 20-percig. Ezután ki kell nyújtani vékonyra és nagy pogácsa szaggatóval kiszaggatni. Közepére lekvárt tenni és félbe hajtani. Körbe lenyomkodni így nem jön ki a töltelék. Én gesztenye masszával is szoktam tölteni. A sütési idő kb 15-20 perc.

 

 

Tálalás :

Még melegen vaníliás porcukorba megforgatom. 

Szólj hozzá!

Kókuszos süti 

2018. október 17. 01:14 - Gourmetchef

foto_4_5.JPG

Kókuszos süti 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc gyors sütimet. Nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók :

20 dkg liszt 

1 sütőpor 

1 vaniliás cukor 

20 dkg porcukor 

20 dkg kókuszreszelék 

4 dl tejföl 

2 tojás 

Tetejére:

csoki máz 

kókuszreszelék 

Elkészítés:

A tejfölt a tojással, a cukorral, vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kókuszt és a sütőporral elkevert lisztet.

25 x 30 cm-es tepsiben 200 fokon készre sütjük.

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e!

A kihűlt tészta tetejét bevonjuk csoki mázzal, picit megszórjuk kókuszreszelékkel és szeleteljük.

                                                                                                                          

Szólj hozzá!
Címkék: Kókuszos süti

Csirkemell roston bacon bundában hagymás rizzsel

2018. október 10. 02:12 - Gourmetchef

foto_3_9.JPG

Csirkemell roston bacon bundában hagymás rizzsel

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami irtó gyorsan elkészül és a család odavan érte.

 

A recept 4 adagra :

Hozzávalók:

4 darab csirkemell 

8 szelet bacon szalonna 

25 dkg jázmin rizs 

20 dkg vöröshagyma 

0,5 dl oliva olaj / extra szűz /

1 gerezd fokhagyma 

só- bors ízlés szerint 

Elkészítés:

Jól megtisztítjuk és meghámozzuk a hozzávalókat. A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk fokhagymanyomóval.

Először egy serpenyőben hevítsük fel az oliva olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, majd a hagymát üvegesre pirítom. A rizst feltesszük főni 500 ml vízben pici sóval s puhára főzzük. Egy tepsit kiolajazzuk és a csirkemell szeleteket elhelyezzük, majd bacon szeletekkel takarjuk be. A sütőben 25 percig sütjük fedő alatt, majd 5 percig anélkül, hogy szép pirosra süljön.

 

 

3 komment

Húsos Spagetti

2018. szeptember 11. 12:16 - Gourmetchef

foto_3_1_1.JPG

 

Húsos Spagetti

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek Nagymamám receptje alapján készített, gyermekkorom kedvenc tésztáját, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

Dear Visitors, I share one of my favourite pasta recipe from my childhood. Its very easy, soo delicious and you run out of it very quickly. recept 4 adagra

 Recept  4 adagra : 

Hozzávalók :

25 dkg szeletelt sonka , 50 dkg darált sertés vagy marha hús,1 fej vörös hagyma , fél dl oliva olaj,15 dkg csiperkegomba ,4 dl főzőtejszín, só,bors ízlés szerint ,1 nagy csokor petrezselyem , 80 dkg spagetti tészta ,10-15 dkg parmezán sajt 


Elkészítés: 

 

A darált húst megpirítom, a  sonkát csíkokra vágom, a hagymát apró kockára vágom, és forró olajon megfuttatom. Hozzá adom a sonkacsíkokat, a kockára szeletelt gombát. Összepirítom és felöntöm a sűrű főzőtejszínnel . Sóval, borssal és aprított petrezselyemmel ízesítem és közepes tűzön 3-5 perc alatt összefőzöm. Közben rakok fel sós és kevés zsiradékos vizet forrni. Ahogy felforr, beleteszem a spagettit és készre főzőm. Végül hozzáadom a leszűrt tésztát a raguhoz és összeforralom és azonnal tálalom. A tetejét megszórom parmezán sajttal.

 

 

Jó étvágyat hozzá.

Szólj hozzá!

Lecsós csirkemell  kuszkusszal

2018. augusztus 29. 19:48 - Gourmetchef

foto_11.jpg

Lecsós csirkemell  kuszkusszal

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami könnyű, nyári étel.

 

A recept 2 adagra :

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell

30 dkg kaliforniai paprika

20 dkg cukkini 

10 dkg vöröshagyma 

2 evőkanál paradicsompüré 

2 evőkanál olívaolaj 

só- bors ízlés szerint 

 

10 dkg kuszkusz 

 

Elkészítés:

A hozzávalókat felkockázzuk. Először egy serpenyőben hevítsük fel az oliva olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a csirkemellet, tovább megpirítjuk. Majd hozzáadom a többi hozzávalót és fűszereket és puhára pirítom. Mikor a zöldségek megpuhultak és elkészült a ragu kuszkusszal tálalom.

Kuszkusz elkészítése: 10 dkg kuszkuszt leforrázunk 1 dl forrásban levő vízzel, csipet sót adunk hozzá és lefedjük, 10 percet hagyjuk állni és kész a tálalásra.

 

 

Szólj hozzá!

Vegyes gyümölcs leves

2018. július 20. 10:24 - Gourmetchef

 foto_4_53.JPG

Vegyes gyümölcs leves

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc nyári leves receptemet, ami egyszerű, gyors és nagyon finom étel.

A recept 6 adagra:

Hozzávalók:

1 kg idénynek megfelelő friss gyümölcsök vagy mirelit

1 liter víz

1 mokkás kanál só

1 fél citrom héj darabolva

6 darab szegfűszeg

1-2 teáskanál fahéj

2 dl tejszín vagy tejföl

6 evőkanál kristálycukor

1-2 evőkanál liszt

1-2 evőkanál citromlé

1 csomag vaníliás cukor / opcionális

Elkészítés:

Jól megtisztítjuk és daraboljuk ízlés szerint a gyümölcsöket. A mirelitnél már így kapható. Egy megfelelő méretű fazékba tesszük a gyümölcsöket. Felöntjük vízzel és fűszerezzük / citromhéj, fahéj, szegfűszeg, cukor és a só /. Majd felforraljuk. Amíg felforr addig a lisztet a tejszínnel simára keverjük. Ahogy felforrt a leves merünk ki belőle és hozzáadjuk a lisztes tejszínhez. Lassan csomómentesre keverjük. Ezután a tejszínes lisztes keveréket visszaöntjük a levesbe állandó keverés mellett. Majd újra forraljuk. végül kihűtjük és hozzáadjuk a vaníliás cukrot valamint a citromlevet.

 

Tálalás:

Lehet díszíteni tejszínhabbal és mentával.

Jó étvágyat.

 

Szólj hozzá!