Gourmetchef

Fokhagyma krémleves

2020. június 02. 18:27 - Gourmetchef

img_20200531_135952_1.jpg

Fokhagyma krémleves

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

A recept 4 adagra

Hozzávalók

8 nagy gerezd fokhagyma

1 db nagy krumpli

2 evőkanál vaj

1,5 liter víz

2 dl főzőtejszín

2 erőleves kocka

Só, bors, fehérbors ízlés szerint

Reszelt sajt / grated cheese

4 szelet toast kenyér

 

Elkészítés

Egy leveses lábasba beleteszek 1 evőkanál vajat, amit megolvasztok. Majd beleteszem a felkarikázott póréhagymát és a meghámozott, majd felkockázott burgonyát. Ezután megpárolom és fűszerezem sóval és borssal ízlés szerint. Majd hozzá adom a vizet, a leveskockát. Majd ha felforrt, és a zöldségek megpuhultak, akkor hozzáadom a tejszint és a maradék 1 evőkanál vajat. Ezután utóízesítek, és botmixerrel egyneműsítem. Még egyszer felforralom és kész. Apró kockákra vágott toast kenyérrel és reszelt sajttal tálalom.

Jó étvágyat kívánok.

 

Szólj hozzá!

Rakott új burgonya  csirkemellel

2020. május 30. 19:49 - Gourmetchef

 

img_20200530_161853_1.jpgRakott új burgonya  csirkemellel

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc ételemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.

A recept 3 adagra

Hozzávalók:

40 dkg burgonya

40 dkg brokkoli

50 dkg csirkemell

só,bors ízlés szerint

8 dl tejföl

2 dl tejszín

10 dkg reszelt sajt

 

Elkészítés:

A burgonyát és tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk. A tepsi alját kikenjük a vajjal, majd rétegezve beletesszük a az előre félpuhára főzött brokkolit, burgonyát, a tojást,és az elősütött csirkemell szeleteket. Sózzuk, borsozzuk s ízlés szerint további fűszerek tehetők rá. Megkenjük jó gazdagon tejföllel, meglocsoljuk tejszínnel, s mehet a sütőbe 220 fokon 15 percre, majd megszórjuk reszelt sajttal, s további 2-3 perc alatt arany barnára sütjük.

 

Jó étvágyat kívánok.

Szólj hozzá!

Tonhal roston

2020. május 23. 15:33 - Gourmetchef

img_20200501_141726.jpg

Tonhal roston

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek egyik kedvenc hal receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes és kímélő.

A recept 2 adagra

40 dkg tonhal (2 szelet)

3 evőkanál sertés zsír

só, bors, paprika, egyéb fűszerek ízlés szerint

3 dl víz

12 dkg rizs

30 dkg sárgarépa

petrezselyem

 

Elkészítés:

A halszeleteket megmossuk, leitatjuk a vizet, sózzuk, borsozzuk, majd egy fél órára állni hagyjuk. A sárgarépát lereszeljük, és egy evőkanál zsiradékon lepirítjuk. Egy deci vizet töltünk alá, hogy biztosan megpuhuljunk. Sózzuk, borsozzuk és apróra vágott petrezselyemmel meghintjük. Ez idő alatt a barnarizst 1:3 víz mennyiséggel sós vízben puhára főzzük. 2 evőkanál zsiradékon 2*2 perc alatt a halszeleteket megsütjük és a képen látható módon tálaljuk.

Megjegyzés:

Tetszőleges körettel lehet tálalni. Én a képen láthatóan barnarizzsel tálaltam. Viszont petrezselymes újburgonya is illik hozzá.

Jó étvágyat,

3 komment

Rakott Kel

2020. május 18. 13:05 - Gourmetchef

img_20200518_125159_1.jpg

Rakott kel

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas egytál étel.

A recept 2 adagra:

Hozzávalók:

30 dkg darált csirkemell

30 dkg kelkáposzta

10 dkg rizs

20 dl tejszín

10 dkg tejföl

1 vöröshagyma

1 mokkáskanál őrölt kömény

só- bors ízlés szerint

0,5 dl oliva olaj / extra szűz

Elkészítés:

Először a kelkáposztát leveleire szedjük és feltesszük egy lábas vízbe főzni, amibe őrölt köményt és sót is teszünk. Majd az olajon megdinszteljük a hagymát és beletesszük a húst és megpirítjuk. Ezután egy hőálló tálba tesszük a megfőtt és lecsepegtetett kelkáposzta felét. Ezután beletesszük a megfőzött rizst, majd a hagymás csirkehúst. Majd leöntjük a tejföl felével úgy, hogy mindenhová jusson.  Ezt követően rátesszük a kelkáposzta levelek másik felét. Végül tejföllel és tejszínnel öntjük le és sóval, borssal ízesítjük.  Betesszük a sütőbe 30 percre 220 fokon.

Jó étvágyat.

Szólj hozzá!

Zöldséges tört burgonya

2020. május 12. 19:17 - Gourmetchef

img_20200320_190637_1.jpg

Zöldséges tört burgonya

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc kímélő receptemet ami egyszerű, nagyon finom.

A recept 2 adagra

Hozzávalók:

50 dkg  burgonya

20 dkg édes hagyma

30 dkg kaliforniai paprika

Só, bors ízlés szerint

2 evőkanál kókuszolaj vagy sertés zsír vagy olaj ízlés szerint

Dekoráció:

1db vastag szelet kígyó uborka

1 evőkanál párolt cékla

Elkészítés

Megtisztítom a hagymát és a burgonyát, a paprikát kimagozom. A burgonyát kockára vágom és sós vízben felteszem főni. Ez idő alatt a vékonyra szeletelt hagymát felteszem egy serpenyőben hevített zsiradékra és üvegesre pirítom, majd hozzáadom az apró kockákra vágott kaliforniai piros paprikát és ízlés szerint fűszerezem. Így együtt további 5-10 percet párolom. Amikor ez kész, félreteszem. Ez idő alatt a burgonya is megfőtt, leszűrőm, majd összetöröm. A tört burgonyát hozzáadom a serpenyőben levő pirított zöldségekhez s jól összekeverem. Ízlés szerint további zsiradék adható hozzá.

Ajánlás :

Hús imádok ehetnek hozzá pár szelet natúrszeletet vagy rakhatnak bele finom házikolbászt . Főételnek és köretként is fogyasztható.

Jó étvágyat kívánok.

Szólj hozzá!

Gombakrémleves

2020. május 09. 23:49 - Gourmetchef

img_20200501_141949_1.jpg

Gombakrémleves

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes.

A recept 4 adagra

50 dkg gomba

1 evőkanál sertés zsír / olaj /

1 nagy fej vörös hagyma

2 db burgonya

,só, bors, paprika, egyéb fűszerek ízlés szerint

1 dl tejszín

1 db tyúkhúsleves kocka

0,5 l víz

Elkészítés:

Egy leveses lábasba beleteszek 1 evőkanál olajat vagy zsírt és megpirítom a hagymát. Majd hozzáadom a meghámozott és kockára vágott gombát és a  burgonyát is. Ezután ízesítem sóval, borssal ízlés szerint. Végül felengedem vízzel. Megfőzőm a burgonyát a gombát  és beleteszem az tyúkhúsleves kockát. Ezután felengedem a tejszínnel. Legvégül botmixer segítségével összeturmixolom a levest és felforralom. Elkészítési ideje, minimum 15-20 perc.

Megjegyzés:

Tejszínhabbal és petrezselyem zöldell díszítettem. A burgonyát csak a sűrítés miatt tettem bele.

Jó étvágyat,

Szólj hozzá!