Gourmetchef

 Túrós lepény 

2019. augusztus 03. 06:04 - Gourmetchef

 

turos_lepeny.jpg

Túrós lepény 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc sütemény receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon finom étel.

 

A recept 6 adagra :

Hozzávalók :

40 dkg liszt 

3 darab tojássárgája

6 dkg kristálycukor 

1 kevés só 

8 dkg olvasztott vaj 

1 dl langyos tej 

2 dkg élesztő

 A töltelékhez :

50 dkg túró

3 dl tejföl

3 tojás

kevés só 

1 vaníliás cukor 

10 dkg kristálycukor 

Elkészítés :

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 1 órát pihentetjük. Majd a töltelék hozzávalóit keverjük össze a tojásfehérje nélkül. A tojásfehérjéből habot készítünk és beleforgatjuk a túró krémbe.

Ahogy megkelt a tészta, kinyújtjuk és beletesszük egy tepsibe, majd a tésztára öntjük egyenletesen a túrókrémet. Sütőben 180-200 fonok 25-30 percig sütjük megsütjük.

 

Megjegyzés :

Tálaláskor megszórom porcukorral és felvágom.

Jó étvágyat.

 

Szólj hozzá!
Címkék: Túrós lepény

Túrós rúd

2019. június 04. 02:20 - Gourmetchef

16833670_1235954086451621_720639548_o.jpg

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek egyik kedvenc vendég várós receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és kiadós.

 

A recept 8 adagra 

Hozzávalók a tésztához :

28 dkg liszt 

28 dkg túró 

28 dkg margarin 

1,5 evőkanál só 

1 db tojás 

5 dkg szezámmag vagy 5 dkg kömény mag   / ízlés szerint  /

Elkészítés:

Tészta / pastry:

A lisztet, sót, puha margarint és a túrót egy nagy tálba teszem, Jól összegyúrom. Lisztezett felületen 1 – 1,5 cm vastagra nyújtom.  Megkenem a tetejét felvert tojással, majd megszórom a szezámmaggal. Ezután 1 cm széles és 5-8 cm hosszú csíkokra vágjuk éles késsel.  Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. 180 C-on 25 percig sütjük. Azonnal fogyasztható.

Jó étvágyat 

Szólj hozzá!
Címkék: Túrós rúd

Bögrés almatorta

2019. május 08. 14:08 - Gourmetchef

foto_3_12.JPG

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc bögrés sütemény receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon finom étel.

 

A recept 4 adagra  :

Hozzávalók :

/2,5 dl 1 bögre 

2 bögre gyümölcsjoghurt

1 bögre kristálycukor 

 4 bögre liszt 

1 bögre olvasztott vaj 

2 csomag sütőpor 

2 egész tojás

1 teás kanál só 

30 dkg reszelt savanyú alma 

Elkészítés :

Először a hozzávalókat csomómentesre keverem és a kilisztezett tepsibe teszem a masszát. A massza tetejére szórom a reszelt almát és 175-185 fokon a sütőbe kb 35 perc alatt megsütöm. Akkor kész amikor a villára már nem ragad a tészta.

Megjegyzés :

Lehet porcukorral és vagy tejszínhabbal, esetleg fahéj mártással tálalni.

Jó étvágyat.

 

Szólj hozzá!

Croque Monsieur   /  Francia meleg szendvics

2019. március 24. 18:01 - Gourmetchef

foto_1_2019-02-14t111803_538.JPG

Croque Monsieur   /  Francia meleg szendvics

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc street food receptemet, ami egyszerű, laktató és nagyon finom étel.

 

A recept 2 adagra :

Hozzávalók:

4 db nagy toast kenyér

4 szelet sonka

4 ek reszelt sajt 

Szósz  :

2-3 dl tej 

1 evőkanál vaj 

1 evőkanál liszt 

só- bors- szerecsendió ízlés szerint 

Elkészítés:

Szósz :

Az összetevőket csomómentesen összekeverem és felforralom.

 

Tálalás:

A  nagy toast kenyér szeleteket elősütöm maximum 1-2 perc közepes fokozaton a toast sütőben, hogy kicsit kiszáradjon. Közben elkészítem a beshamel szószt. Amint elkészült a kenyér, megkenem mindegyik kenyér egyik oldalát a szósszal majd ráteszem a sonkát,  a sajtot és végül a másik szelet kenyeret aminek a belső felén van a szósz. Beteszem  a kontakt grillbe 2 percre, majd, ezután megszórom a tetejét sajttal és sütőben 180-200 fokon sütöm, amíg aranybarna lesz a tetején a sajt. Végül átlósan felvágom és háromszögként tálalom.

Jó étvágyat.

 

Szólj hozzá!

 Bögrés szilvás sütemény 

2019. március 06. 01:22 - Gourmetchef

foto_2_2_1.JPG

 Bögrés szilvás sütemény 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc bögrés sütemény receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon finom étel.

 

A recept 4 adagra  :

Hozzávalók :

/2,5 dl 1 bögre 

2 bögre gyümölcsjoghurt 

1 bögre kristálycukor 

 4 bögre liszt 

1 bögre olvasztott vaj 

2 csomag sütőpor  2 egész tojás 

1 teás kanál só 

2 ek cukrozatlan kakaó 

30 dkg magozott szilva

Elkészítés :

Először a hozzávalókat csomómentesre keverem, elfelezem és a kilisztezett tepszibe teszem a massza felét. A másik feléhez adom a kakaóport majd összekeverem és hozzáadom a fehér tepsiben lévő masszához. A massza tetejére szórom a szilvát és 175-185 fokon a sütőbe kb 35 perc alatt megsütöm. Akkor kész, amikor a villára már nem ragad a tészta.

 

Megjegyzés:

Lehet porcukorral és vagy tejszínhabbal, esetleg fahéj mártással tálalni.

Jó étvágyat.

Szólj hozzá!

Rózsi Szelet

2019. február 20. 04:41 - Gourmetchef

foto_2_37.JPG

 

Rózsi Szelet

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek egyik kedvenc sütemény receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és kiadós.

 

A recept 6 adagra 

Hozzávalók a tésztához:

45 dkg liszt 

16 dkg margarin 

16 dkg porcukor 

1 tasak sütőpor 

2 evőkanál kakaópor 

3 db tojás sárgája 

1 kanál tejföl 

Hozzávalók a krémhez:

1 csomag vaníliás puding por

2,5 dl tej 

20 dkg porcukor 

20 dkg margarin 

6 ek sárgabarack lekvár 

Mázhoz :

3 db tojás fehérje 

20 dkg porcukor

Díszítéshez :

5 dkg dekor cukor 

 

 

Elkészítés:

Tészta :

A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, majd három részre veszem. Az egyikbe egy kanál tejföllel belekeverem a kakaóport.  A csokis és a két sárga lapot közepes méretű tepsibe 180-190 fokos sütőbe megsütöm.

 

A krém  :

A pudingot a tejjel és porcukorral összekeverem és felfőzőm. Majd hűlni hagyom. A porcukor Ízlés szerint rakható bele. Valamint a margarinból és a porcukorból krémet készítek, majd összekeverem a kihűlt pudinggal.

 

Összerakás  :

Az alsó lap világos lesz, ezért erre sárgabaracklekvárt kenek, majd ráhelyezem a csokis lapot. A csokis lapot bekenem a kihűlt pudingos margarinos porcukros krémmel. Végül ráteszem a maradék világos lapot és arra mehet a vízgőzön felvert tojásfehérje hab.

Díszítéshez :

Csoki szósszal díszítem.

 

Szólj hozzá!
Címkék: Rózsi Szelet