Gourmetchef

 Bögrés szilvás sütemény 

2019. március 06. 01:22 - Gourmetchef

foto_2_2_1.JPG

 Bögrés szilvás sütemény 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc bögrés sütemény receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon finom étel.

 

A recept 4 adagra  :

Hozzávalók :

/2,5 dl 1 bögre 

2 bögre gyümölcsjoghurt 

1 bögre kristálycukor 

 4 bögre liszt 

1 bögre olvasztott vaj 

2 csomag sütőpor  2 egész tojás 

1 teás kanál só 

2 ek cukrozatlan kakaó 

30 dkg magozott szilva

Elkészítés :

Először a hozzávalókat csomómentesre keverem, elfelezem és a kilisztezett tepszibe teszem a massza felét. A másik feléhez adom a kakaóport majd összekeverem és hozzáadom a fehér tepsiben lévő masszához. A massza tetejére szórom a szilvát és 175-185 fokon a sütőbe kb 35 perc alatt megsütöm. Akkor kész, amikor a villára már nem ragad a tészta.

 

Megjegyzés:

Lehet porcukorral és vagy tejszínhabbal, esetleg fahéj mártással tálalni.

Jó étvágyat.

Szólj hozzá!

Rózsi Szelet

2019. február 20. 04:41 - Gourmetchef

foto_2_37.JPG

 

Rózsi Szelet

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek egyik kedvenc sütemény receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és kiadós.

 

A recept 6 adagra 

Hozzávalók a tésztához:

45 dkg liszt 

16 dkg margarin 

16 dkg porcukor 

1 tasak sütőpor 

2 evőkanál kakaópor 

3 db tojás sárgája 

1 kanál tejföl 

Hozzávalók a krémhez:

1 csomag vaníliás puding por

2,5 dl tej 

20 dkg porcukor 

20 dkg margarin 

6 ek sárgabarack lekvár 

Mázhoz :

3 db tojás fehérje 

20 dkg porcukor

Díszítéshez :

5 dkg dekor cukor 

 

 

Elkészítés:

Tészta :

A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, majd három részre veszem. Az egyikbe egy kanál tejföllel belekeverem a kakaóport.  A csokis és a két sárga lapot közepes méretű tepsibe 180-190 fokos sütőbe megsütöm.

 

A krém  :

A pudingot a tejjel és porcukorral összekeverem és felfőzőm. Majd hűlni hagyom. A porcukor Ízlés szerint rakható bele. Valamint a margarinból és a porcukorból krémet készítek, majd összekeverem a kihűlt pudinggal.

 

Összerakás  :

Az alsó lap világos lesz, ezért erre sárgabaracklekvárt kenek, majd ráhelyezem a csokis lapot. A csokis lapot bekenem a kihűlt pudingos margarinos porcukros krémmel. Végül ráteszem a maradék világos lapot és arra mehet a vízgőzön felvert tojásfehérje hab.

Díszítéshez :

Csoki szósszal díszítem.

 

Szólj hozzá!
Címkék: Rózsi Szelet

 Tavaszi Tekercs

2019. január 31. 02:39 - Gourmetchef

foto_33_1.JPG

 Tavaszi Tekercs 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc ázsiai receptemet, ami egyszerű, és nagyon finom étel.

 

A recept 2 adagra :

Hozzávalók :

4 db tavaszi tekercs lap 

12 dkg babcsíra 

8 dkg fejes káposzta 

1 közepes sárgarépa 

4 dkg póréhagyma 

1 vöröshagyma 

1 gerezd fokhagyma

 fél Kaliforniai paprika/ piros 

2 evőkanál szójaszósz 

1-2 evőkanál víz 

só- bors ízlés szerint 

Ázsiai fűszermix ízlés szerint 

0,5 dl oliva olaj / extra szűz 

Elkészítés :

Először a tavaszi tekercs lapon kívül minden hozzávalót megpucolunk, meghámozzunk és csíkokra vágunk. Ezután a hozzávalókat kevés zsiradékban megdinszteljük, fűszerezzük és a szójaszószt is hozzáadjuk. Lehet adni hozzá 1-2 evőkanál vizet is. Majd ha elkészültünk a raguval, akkor a tésztákat megtöltjük a raguval és feltekerjük. Majd készre sütjük.

Megjegyzés:

A tekercseket kikevert tojással is össze lehet illeszteni, hogy ne nyíljon ki.  A tavaszi tekercset lehet réteslapokból is készíteni.

Jó étvágyat.

 

 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: Tavaszi Tekercs

 Kínai pirított tészta csirkével 

2019. január 27. 01:07 - Gourmetchef

foto_1_7.JPG

 Kínai pirított tészta csirkével 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc Kínai tészta receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon finom étel.

 

A recept 4 adagra :

Hozzávalók :

50 dkg  csirkemell 

50 dkg kínai tészta  

2-3 darab sárgarépa 

1-2 fej vöröshagyma 

2 ek friss vagy szárított gyömbér 

fél fej káposzta 

3 gerezd fokhagyma 

2 evőkanál repceolaj 

só- bors, chili, ázsiai fűszerkeverék  ízlés szerint 

3 ek napraforgó olaj

8 ek szója szósz 

 3-4 ek víz 

Elkészítés :

Először a káposztát lereszelem a nagylukú reszelővel és megsózom. Így állni hagyom fél órát. Ahogy megvan, azután kinyomkodom a vizet belőle és kevés zsiradékban megpirítom egy evőkanál cukorral. Amikor aranybarna akkor kész. Közben előkészítem a többi alapanyagot. Megpucolom és csíkokra vágom a  sárgarépát, a hagymákat,lereszelem a gyömbért . A csirkét apróra vágom és nyersen beleteszem egy szójaszószós-sós-borsos- ázsiai fűszerkeverék-hagymás és fokhagymás pácba. Célszerű már a csirkét előtte este előkészíteni és egy éjszakát állni hagyni. A következő lépés, hogy kevés zsiradékon megpirítom a tésztát majd, megfőzöm. forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt kész a tészta. Majd összeállítom a tésztát. Kevés repce olajat hevítek és beleteszem a bepácolt csirkemellet és megpirítom. Közben fűszerezem még ízlés szerint. Készítés közben 3-4 ek vizet tehetek bele, hogy ne égjen meg. Ezután beleteszem a répát, a káposztát, a gyömbért és összepárolom. Végül belekeverem a tésztát.

 

Megjegyzés:

Én pálcikával szoktam tálalni, de természetesen lehet villával is enni.

Jó étvágyat.

 

Szólj hozzá!

Rakott zöldbab 

2019. január 23. 11:45 - Gourmetchef

 foto_111111.JPG

Rakott zöldbab 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas egytál étel.

 

A recept 2 adagra :

Hozzávalók :

30 dkg darált csirkemell 

20 dkg zöldbab  

10 dkg rizs 

20 dl tejszín 

10 dkg tejföl 

1 vöröshagyma 

1 mokkáskanál őrölt kömény 

só- bors ízlés szerint 

0,5 dl oliva olaj / extra szűz 

Elkészítés :

Először a zöldbabot feldaraboljuk és feltesszük egy lábas vízbe főzni, amibe őrölt köményt és sót is teszünk. Majd az olajon megdinszteljük a hagymát és beletesszük a húst és megpirítjuk. Ezután egy hőálló tálba tesszük a megfőtt és lecsepegtetett bab felét. Ezután beletesszük a megfőzött rizst, majd a hagymás csirkehúst. Majd leöntjük a tejföl felével úgy, hogy mindenhová jusson.  Ezt követően rátesszük a zöldbab másik felét. Végül tejföllel és tejszínnel öntjük le és sóval, borssal ízesítjük.  Betesszük  a sütőbe 30 percre 220 fokon.

Jó étvágyat.

 

Szólj hozzá!
Címkék: Rakott zöldbab

Lazac Roston 

2019. január 18. 01:28 - Gourmetchef

img_3548.JPG

 

Lazac Roston   

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc hal ételemet, ami egyszerű, nagyon finom.

 

Hozzávalók 2 főre  :

A lazachoz :

2 db 20 dkg lazac 

só, bors , 

15 gramm olaj vagy zsír 

A köret:

50 dkg burgonya 

20 dkg vöröshagyma 

100g tejföl 

0,5 dl olíva olaj 

só,bors, ízlés szerint 

Elkészítés:

A lazac szeleteket sózzuk, borsozzuk  majd a zsiradékban sütjük. Fontos, hogy először a bőrös oldalát kell megsütni. A burgonyát héjában megfőzzük, melegen meghámozzuk és összetörjük vajjal és tejföllel. A hagymást olajon megpirítjuk és így tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánok.

 

1 komment
Címkék: Lazac Roston