Gourmetchef

Brokkoli krémleves

2018. július 03. 12:40 - Gourmetchef

dsc00039.JPG

A recept:

Hozzávalók

leveshez 

0,50 kg brokkoli 

1 fej vöröshagyma

2 db közepes burgonya 

1,5 liter víz

1 dl főzőtejszín 

1 db erőleveskocka 

Só, bors, egyéb fűszerek (szerecsendió) ízlés szerint 

1 ek vaj

A levesbetéthez 

4 szelet toast kenyér 

egy kevés vaj 

5 dkg reszelt (cheddar) sajt

Elkészítés:

A leves

A brokkolit rózsáira szedjük, a hagymát feldaraboljuk nagyobb darabokra, a krumplit vékonyra szeleteljük. Ezeket beletesszük egy lábasba és felengedjük vízzel, amíg el nem lepi. Főzés közben ízesítjük az erőleves kockával, majd kóstolás után sóval, borssal és egyéb fűszerekkel ízlés szerint. Addig főzzük, míg meg nem puhul teljesen. Összeturmixolom, majd a tejszín és a vajat hozzáadva felforralom és kész a leves.

A levesbetét 

A toast kenyereket megkenjük vajjal, majd bevonjuk reszelt sajttal és sütőben arany barnára sütjük, és így szolgáljuk fel.

 

Szólj hozzá!

Szőlő-mascarpone pohárkrém

2018. június 24. 21:51 - Gourmetchef

dsc00063.JPG

Szőlő-mascarpone pohárkrém 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc pohárkrémemet. Ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók  :

20 dkg szőlő 

25 dkg mascarpone 

5 dkg fehér csokoládé 

3 dl tejszín 

12 dkg porcukor 

Elkészítés:

A csokoládét vízgőzön felolvasztjuk. A mascarponét összekeverjük 6 dkg porcukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott fehér csokit és a tejszínből felvert tejszínhabot. Az szőlőr felét összeturmixoljuk a maradék porcukorral. Az szőlő másik felét daraboljuk/ cikkekre vágjuk/.

A vízzel kiöblített poharakba először belerakunk 6 evőkanál krémet, majd rá teszünk 2 evőkanál szőlőöntetet, majd 5-6 szem szőlőt. Majd ismét 3-4 evőkanál krémet a tetejére. Majd hűtőbe teszem minimum 1 órára.

Tálaláskor szőlőszemekkel, esetleg tejszínhabbal és szőlő szósszal és mentalevéllel tálalom. 

Egészségetekre.                                                                                               

 

 

 

1 komment

Marharagu

2018. június 09. 04:41 - Gourmetchef

foto_3_8.JPG

Marharagu

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, amiit fogyókúrázóknak is ajánlok.

 

A recept 3 adagra :

Hozzávalók:

40 dkg darált marhahús 

18 dkg vöröshagyma 

4 evőkanál paradicsompüré

4 evőkanál oliva olaj 

2 gerezd fokhagyma 

só- bors ízlés szerint 

15 dkg basmati rizs 

Elkészítés:

Először egy serpenyőben hevítsük fel az oliva olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát. Amikor a hagymát üvegesre pirítom, hozzáadom a darált marhahúst és 5 percig pirítjuk. Ezután adom hozzá a paradicsompürét. Ízesítem ízlés szerint és hozzáadom a fokhagymát. Közben megfőzöm a rizst. Míg készül a ragu, adhatunk hozzá 3-4 evőkanál vizet és ebben tudom párolni a marhahúst. Mikor a hús megpuhult, a ragut hozzáadom a rizshez.

Tálalás :

Lehet hozzá adni reszelt sajtot ízlés szerint. 

Jó étvágyat.

 

Szólj hozzá!
Címkék: Marharagu

New York Style Hot Dog  

2018. május 27. 22:15 - Gourmetchef

foto_2_11.JPG

New York Style Hot Dog  

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc street food receptemet, ami egyszerű és nagyon finom étel.

 

A recept 4 adagra :

Hozzávalók:

4 db hot dog kifli 

4 db virsli 

Szósz :

5 evőkanál mustár 

1 teás kanál édes fűszerpaprika 

2 teás kanál porcukor 

1 teás kanál oliva olaj 

4 evőkanál pirított hagyma 

chili ízlés szerint de nem kötelező 

2-3 dkg bacon 

Elkészítés:

Szósz  :

Az összetevőket csomómentesen összekeverem. Mix all sauce ingredients well, and its ready.

Tálalás :

A kiflit hosszába félbe megvágom, de nem teljesen. Majd megmelegítem. Közben a bacont megsütöm, a virslit beirdalom és rost lapon minden oldalát megsütöm. Ezután összerakom. A kiflit belül kikenem a szósszal, majd beleteszem a megsütött virslit. Ezután a virslire is kenek a szószból. Majd ráteszem a hagymát és az apróra tört ropogósra sütött bacont.

 

Jó étvágyat.

1 komment

Cukkinis tejszínes csirke tésztával

2018. május 21. 23:40 - Gourmetchef

foto_2_10.JPG

 

Cukkinis tejszínes csirkés tésztával 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc kímélő receptemet, ami egyszerű és nagyon finom..


A recept 2 adagra :

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell

10 dkg vöröshagyma 

30 dkg cukkini 

2 evőkanál oliva olaj 

2 dl tejszín / 200 ml cream

10 dkg gluténmentes vagy teljes kiőrlésű tészta 

só bors ízlés szerint  

Elkészítés/ method:

A hagymát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. A cukkinit megmossuk és felkarikázzuk. A csirkét apró csíkokra szeleteljük. Majd a hagymát feltesszük az olajra pirítani és hozzáadjuk a csirke csíkokat és összepirítjuk. Eközben a tésztát kifőzzük. Végül minden hozzávalót összekeverünk, és hőálló tálba tesszük és a tetejére ráöntjük a tejszínt. Fóliával lefedem a tálat és 250 fokos sütőben sütöm 1 órát. Majd levesszük a fóliát és pírosra sütjük.

Clean onion and chop it tiny cubes. Wash zucchini and slice it thin. Slice chicken breast thin stripes, too. Get a frying pan, heat oil and start to stir onion, then halfway, add chicken stipes to it, and stir it for approx 5 minutes. Meanwhile cook pasta ready. Get a pyrex bowl, mix all ingredients in it well, and pour cream on it. Season ot on taste. Cover the bowl with alufooil tightly and put it into the oven for 1 hour at 250C, then take the cover off and let it int he oven another 10 minutes. Ready to serve.

Tálalás / serving:

Én kaliforniai paprikával díszítettem.

I decorated with californian red pepper.

Jó étvágyat.

Szólj hozzá!

Hamis Kir Royal Coctail  

2018. május 16. 15:40 - Gourmetchef

 

foto_33.JPG

Kir Royal Coctail  

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc koktélomat. Ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 1 adagra 

Hozzávalók :

9 cl szénsavas szőlőital  

1 cl málna szörp 

Elkészítés:

Egy előhűtött pezsgős pohárba beleöntöm a málnaszörpöt. Majd ezután ráöntöm a hideg szőlőitalt.

 

Díszítés :

Én fagyasztott málna szemeket raktam bele. Ezzel is hűtve a koktélt. Természetesen lehet frisset is használni a dekoráláshoz.

Egészségetekre

 

Szólj hozzá!