Gourmetchef

Epres-mascarponés pohárkrém

2022. június 20. 15:01 - Gourmetchef

foto_2_45.JPG

Epres-mascarponés pohárkrém 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc pohárkrémemet. Ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók :

35 dkg eper 

25 dkg mascarpone 

5 dkg fehér csokoládé 

3 dl tejszín 

12 dkg porcukor 

Elkészítés:

A csokoládét vízgőzön felolvasztjuk. A mascarponét összekeverjük 6 dkg porcukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott fehér csokit és a tejszínből felvert tejszínhabot. Az eper felét összeturmixoljuk a maradék porcukorral. Az eper másik felét daraboljuk/ cikkekre vágjuk/.

A vízzel kiöblített poharakba először belerakunk 6 evőkanál krémet, majd rá teszünk 2 evőkanál eperöntetet, majd 5-6 gerezd epret. Majd ismét 3-4 evőkanál krémet a tetejére. Majd hűtőbe teszem minimum 1 órára.

Tálaláskor eperrel, esetleg tejszínhabbal és eper szósszal tálalom. 

Egészségetekre.                                                                                               

  

Szólj hozzá!

Görög saláta 

2022. június 15. 08:24 - Gourmetchef

foto_2_73.JPG

Görög saláta  

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek egyik kedvenc saláta receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes és finom.

 

A recept 4 adagra 

3 db paradicsom 

1 db nagyobb kígyóuborka 

2 fej közepes lilahagyma

15 dkg olajbogyó 

10 dkg feta sajt 

Öntet :

4 ek olivaolaj 

1 ek citromlé 

1 ek bazsalikom 

Elkészítés:

Először az öntetet a hozzávalókkal keverjük össze. Majd hűtőbe tesszük. A paradicsomot, a hagymát és a kígyóuborkát megmossuk, vagy megpucoljuk, és apró kockára vágjuk. Ezeket egy tálba rakom, majd hozzáadom az apró kockára vágott feta sajtot. Végül hozzáadom az öntetet, és finoman összekeverem és egy  órára ismét hűtőbe teszem. Én egy uborkából, saláta levélből és egy pici paradicsomból készítettem dekorációt hozzá.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Szólj hozzá!

Tejszínes rákragu  

2022. június 10. 02:16 - Gourmetchef

foto_3_52.JPG

Tejszínes rákragu

 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc rákból készült ételemet, ami egyszerű és nagyon finom.

 

 A recept 

Hozzávalók 2 főre  : 

25 dkg gyorsfagyasztott koktélrák 

1 közepes fej vöröshagyma 

1 gerezd fokhagyma 

Só, bors és egyéb fűszerek ízlés szerint / hal fűszerkeverék /salt, pepper and other spices, 

1 evőkanál kapor 

1 evőkanál olaj 

1 evőkanál citromlé 

3 dl rizs 

2,5 dl tejszin 

 

 Elkészítés:

 A rák : 

A rákokat egy nagyobb szűrőbe öntjük és hideg víz alatt lemossuk, addig ameddig felolvad. Ha megvan, hagyjuk lecsepegni. Ha ezzel megvagyunk, akkor serpenyőbe olajat teszünk és felmelegítjük. Beleteszem az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítom. Ezután beletesszük a rákokat, majd két perc múlva fűszerezzük. Majd belenyomom a fokhagyma gerezdet és az apróra vágott kaprot. Mivel a rák levet enged, így a továbbiakban párolom kis lángon a rákot a hagymás, fűszeres lében. Kóstolással ellenőrzöm. Majd hozzá keverem a tejszint és a lisztet és készre főzőm.  Amikor megpuhult, akkor kész.

  Köret : 

A 3 dl rizst felmelegített zsiradékba teszem. Egy percig pirítom majd 7,5 dl vizet öntök hozzá, sózom és így megfőzöm fedő nélkül. Ha nem elég puha de a víz is elfogy, akkor pótolni kell.

 

Szólj hozzá!

Túrógombóc gluténmentes 

2022. június 02. 02:52 - Gourmetchef

foto_3_59.JPG

Túrógombóc gluténmentes 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc gombóc receptemet. Ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 4 adagra

Hozzávalók :

40 dkg túró 

2 evőkanál rizsliszt 

2 közepes tojás 

10 dkg rizsdara 

1 csipet só 

1 citrom reszelt héja 

10 dkg gluténmentes zsemlemorzsa

3 dkg barnacukor

2 evőkanál olaj 

Elkészítés:

A túrót, rizslisztet, rizsdarát, tojást, sót egy tálban összekeverjük. Egy nagy lábosba vizet forralunk.

A forrásban lévő vízbe tesszük a  gombócokat. Ha feljön a gombóc a víz tetejére, kb. 5 percig. főzzük.

Én mindig félbevágok egy gombócot, úgy ellenőrzöm.

Pici olajon szép barnára pirítom a zsemlemorzsát cukorral.

A megfőtt gombócokat a pirított prézlire szedem, és jól megforgatom benne.

Nálunk a túrógombóc tejföllel, jó sok porcukorral és fahéjjal csúszik a legjobban. Laktózérzékenyek használhatnak laktózmentes túrót és tejfölt is.

 

Szólj hozzá!

Spárgakrémleves

2022. május 24. 08:27 - Gourmetchef

dsc_3626.JPG

 

Zöld Spárga krémleves

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

A recept 4 adagra:

Hozzávalók:

1 csokor zöld spárga

1 db nagy krumpli

2 evőkanál vaj

1,5 liter víz

2 dl főzőtejszín

1 erőleves kocka

Só, bors,  ízlés szerint

Reszelt sajt

4 szelet toast kenyér

 

Elkészítés:

Egy leveses lábasba beleteszek 1 evőkanál vajat, amit megolvasztok. Majd beleteszem a fás résztől eltávolított és apróra felvágott spárgát a meghámozott, majd felkockázott burgonyát. Ezután megpárolom és fűszerezem sóval és borssal ízlés szerint. Majd hozzá adom a vizet, a leveskockát és a fűszereket . Majd ha felforrt, és a zöldségek megpuhultak, akkor hozzáadom a tejszínt és a maradék 1 evőkanál vajat. Ezután utóízesítek, ha szükséges és botmixerrel  összedolgozom.  Még egyszer felforralom és kész. Apró kockákra vágott toast kenyérrel és reszelt sajttal tálalom.

Jó étvágyat kívánok.

Szólj hozzá!

Kenyér DW-s lisztből szárított paradicsommal

2022. május 19. 01:06 - Gourmetchef

img_20220507_022640.jpg

img_20220507_022611_1.jpg

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc DW-s kenyér receptemet, ami egyszerű és nagyon finom.

A recept 1 darabra :

Hozzávalók:

40dkg liszt (nálam: 100g ch10, 300g DW50 liszt)

10g lenmag

10g szezámmag

5g chia mag

50g sikér

1 csomag szárított élesztő

1 teáskanál só

Kb. 3,3dl langyos víz

Kb. 3g olaj

opcionálisan: 50g aszalt sózott paradicsom

 Elkészítés:

Dagasztottam, kelesztettem. Formáztam. Vízzel spricceltem mielőtt betettem a sütőbe. Először 230 fokon légkeverésen 10percig, majd 180fokon simán, alsó-felső sütéssel kb. 70 percig sütöttem.

 

Jó étvágyat.

 

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása