Gourmetchef

Hortobágyi Palacsinta  gazdagon

2021. október 21. 13:59 - Gourmetchef

Hortobágyi Palacsinta  gazdagon

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek egyik kedvenc meleg előétel receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes és finom.

A recept 12 adagra

40 dkg csirkemell, de lehet 40 dkg sertéscomb vagy 40 dkg borjúcomb

1 darab vöröshagyma

1 db zöld paprika ,1 db paradicsom ,3 ek olaj

2 tk fűszer pirospaprika ,15 dkg liszt

4 szál petrezselyem

Só, bors izlés szerint

Hozzávalók 12 darab  palacsintához:

15 dkg finomliszt ,2 db tojás ,1 mokkáskanál só

3 evőkanál étolaj

3 dl tej és/ vagy szénsavas ásványvíz, esetleg szóda

Elkészítés:

Palacsinta:

Egy mélyebb edénybe beletesszük a lisztet, a sót, a tojást és az étolajat, majd habverő használatával, folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tejet vagy az ásványvizet, esetleg a szódát. Mikor megfelelő állagú / nem túl folyékony és nem is túl sűrű / akkor pihentetjük pár percet. Közben előkészítjük a serpenyőt, és vékony palacsintákat sütünk.

Töltelék:

A húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, elnegyedeljük.

A hagymát 3 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a húst, tűzön megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk /max 30 perc/.

Kiszedjük a húst a levéből, apróra összevágjuk vagy megdaráljuk. A levében elkeverünk 3 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk.

 

Megtöltjük a palacsintákat, s tálalásnál a tetejét meglocsoljuk  a paprikás szósszal és tejföllel.

Jó étvágyat kívánok!

 

16gourmet.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr8616730646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása