Gourmetchef

Alföldi lebbencs tészta

2021. május 17. 18:57 - Gourmetchef

 

16832821_1235954359784927_1919362723_o_1.jpg

Alföldi lebbencs tészta

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik egytálétel receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.

 

A recept 4 adagra

Hozzávalók

15 dkg húsos szalonna

20 dkg kolbász

1 nagy fej vöröshagyma

30 dkg lebbencs tészta

2 evőkanál zsír

0,5 kg burgonya

Só, bors, paprika és erős paprika ízlés szerint

 

Elkészítés/:

A szalonnát apró kockára vágom és megpirítom egy mélyebb edényben. Mikor elkészült, kiveszem az edényből, és a zsírra ráteszem a hagymát, egy picit megdinsztelem majd ezt is kiveszem. Ezután a maradék zsiradékba beleteszem a lebbencstésztát és megpirítom. Ha a zsiradék nem elég, akkor pótolni kell. Mielőtt a tészta jól átpirulna,  hozzáteszem a hagymát és tovább pirítom. Mikor aranybarna, és a tészta hólyagos lett, ekkor lehúzom a tűzről és fűszerezem sóval, borssal, paprikával ízlés szerint. Majd visszateszem a tűzre és beleteszem a megpucolt és kockára vágott burgonyát. Ezután felengedem vízzel. Minimum annyi víz kell, hogy ellepje. Majd készre főzöm.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr9416564076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása