Gourmetchef

Klasszus Cézár Saláta 

2020. szeptember 05. 06:41 - Gourmetchef

foto_2_32_1.JPG

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc saláta receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

A recept 4 adagra

Hozzávalók

20 dkg csirkemell

2 darab közepes Lollo rosso vagy római saláta, esetleg jég saláta

20 dkg pirított kenyér kockák

3 dkg liszt

10 dkg parmezán sajt

Öntethez :

2 gerezd fokhagyma

1 dl oliva olaj

1 teáskanál szardella paszta

1 evőkanál mustár

1 evőkanál vörösborecet

1 teáskanál dijoni mustár

5 dkg parmezán sajt

só, bors ízlés szerint

4 szem kapribogyó

3 db tojás sárgája

Elkészítés:

Először a csirkemellet sózóm és borsozom. Ezután roston, kevés zsiradékon megsütöm, majd kisebb csíkokra vágom. A salátát szétszedem, mossuk és lecsepegtetem. Majd a pirított kenyeret toast sütőben arany barnára sütöm és felkockázom.

Az öntet elkészítése :

A hozzávalókat egy mély tálba tesszük és botmixerrel összeturmixoljuk.

A saláta összeállítás:

Egy mély tálba a saláta, a toast kenyér és a parmezán felét beleteszem és összekeverem. Ezután ráöntök az öntetből ízlés szerinti mennyiséget, majd összekeverem újból. Majd a csirkemell darabkákat is belekeverem a salátába. Hagyok 5-6 darabot a tetejére is díszítésnek. A végén a maradék parmezánt és kenyérkockákat is ráhelyezem.

Jó étvágyat kívánok.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr9616190650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.