Gourmetchef

Jávai jeges kávé

2020. július 07. 15:29 - Gourmetchef

20gourmet.jpg

Jávai jeges kávé

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc kávékülönlegességemet. Kettő az egyben, ami egyszerű, nagyon finom. A nyári meleg sztárja is lehet.

A recept 1 adagra

Hozzávalók :

3-4 darab jégkocka (pohártól függ)

 1 eszpresszó kávé

2 evőkanál barna cukor

1 dl víz

1 dl narancslé lehet 100%

1 darab narancs

Elkészítés:

Egy kis lábasba feloldjuk a vizet és a cukrot. Tehát cukorszirupot készítünk, majd lehűtöm. Ha ez megvan, akkor beleöntöm a cukorszirupot egy longdrink-es pohárba. Majd egy evőkanál hátoldalán keresztül, csurgatva felöntjük a forró kávéval. Ugyan így teszek a narancslével is.  Így szép rétegeket kapunk. Szétválik a kávé és a narancslé. Egy karika narancsszelettel díszítem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr2715987252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.