Gourmetchef

Házi  cipó  

2020. június 24. 17:52 - Gourmetchef

105455681_189704712463877_5002622728106854543_n.jpg

16809172_1235954053118291_1293475220_n.jpg

Házi  cipó  

 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek a kedven receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

A recept 6 adagra

Hozzávalók

50 dkg liszt

2,5 dkg élesztő

1 teáskanál cukor

1 teás kanál só

2dl kéz meleg langyos víz 

1 dl tej

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukorral és sóval ízesített langyos vízben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet és a maradék folyadékot, simára dagasztjuk.

Kb. 1 órán át pihentetjük, majd formázzuk. Sütőpapírral bélelt edénybe helyezzük és előmelegített sütőben kb.200 C-on készre sütjük. Még melegen sós vízzel megkenjük.

Megjegyzés : 

Tölteni is lehet akár tarhonyás hússal is. 

 

Jó sütögetést!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr6315913240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.