Gourmetchef

Házi Lángos  

2020. június 13. 06:56 - Gourmetchef

foto_4_66.JPG

Házi Lángos  

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek egyik kedvenc lángos receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes és finom.

A recept 12 darab 

0.5 kg liszt 

1 dl tej 

3 dl kefir 

2,5 dkg élesztő 

1 tojás 

1 teáskanál só

1 teáskanál kristálycukor 

Feltét / topping :

fokhagymás víz / 1 dl vízhez 1 nagyobb gerezd fokhagyma kell/, tejföl, reszelt trappista sajt

Elkészítés:

Először az élesztőt felfuttatjuk 1 dl cukros tejben. A megkelt élesztőhöz keverjük a lisztet, a tojást, a kefirt és a sót. Majd összedolgozzuk, hogy lágyabb tésztát kapjunk. Majd 24 órára hűtőbe tesszük. A tálat le kell takarni folpackkal. Másnap elővesszük a tésztát és vizes kézzel gömböket veszek ki belőle. A gömböket egyesével széthúzogatom lángos formára. Majd forró olajban kisütöm. Ezután amíg meleg a tészta addig teszem rá a feltéteket, ízlés szerint.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr3315807420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.