Gourmetchef

Piskótatekercs  

2020. május 06. 17:44 - Gourmetchef

piskotatekercs_talalva_1.JPG

Piskótatekercs  

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes.

A recept 2 adagra

12 dkg liszt

12 dkg kristálycukor

6 db tojás

1 teáskanál vaníliás cukor

egy csipet só,

1 kávéskanál sütőpor / nem kötelező

 

Elkészítés:

 A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a cukorral +vaníliás cukorral kikeverni.

A fehérjéből a csipet sóval laza habot verek. A lisztbe belekeverjük a sütőport. A sárgájához kanalanként hozzáadjuk a lisztet majd a lazára felvert habot.

Sütőpapírral bélelt tepsibe  belesimítjuk a masszát  kb 7 milliméter magasságú legyen.170 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb 15 percig sütjük. Még melegen vizes konyharuhára borítjuk és feltekerjük, hagyjuk kihűlni. Majd megtöltjük.

Megjegyzés:

Tölteni tetszőlegesen lehet. Én baracklekvárral töltöttem meg.

Jó étvágyat,

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr2315665548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.