Gourmetchef

Túrós rúd

2019. június 04. 02:20 - Gourmetchef

16833670_1235954086451621_720639548_o.jpg

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek egyik kedvenc vendég várós receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és kiadós.

 

A recept 8 adagra 

Hozzávalók a tésztához :

28 dkg liszt 

28 dkg túró 

28 dkg margarin 

1,5 evőkanál só 

1 db tojás 

5 dkg szezámmag vagy 5 dkg kömény mag   / ízlés szerint  /

Elkészítés:

Tészta / pastry:

A lisztet, sót, puha margarint és a túrót egy nagy tálba teszem, Jól összegyúrom. Lisztezett felületen 1 – 1,5 cm vastagra nyújtom.  Megkenem a tetejét felvert tojással, majd megszórom a szezámmaggal. Ezután 1 cm széles és 5-8 cm hosszú csíkokra vágjuk éles késsel.  Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. 180 C-on 25 percig sütjük. Azonnal fogyasztható.

Jó étvágyat 

Szólj hozzá!
Címkék: Túrós rúd

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr9014877430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.