Gourmetchef

 Bögrés szilvás sütemény 

2019. március 06. 01:22 - Gourmetchef

foto_2_2_1.JPG

 Bögrés szilvás sütemény 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc bögrés sütemény receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon finom étel.

 

A recept 4 adagra  :

Hozzávalók :

/2,5 dl 1 bögre 

2 bögre gyümölcsjoghurt 

1 bögre kristálycukor 

 4 bögre liszt 

1 bögre olvasztott vaj 

2 csomag sütőpor  2 egész tojás 

1 teás kanál só 

2 ek cukrozatlan kakaó 

30 dkg magozott szilva

Elkészítés :

Először a hozzávalókat csomómentesre keverem, elfelezem és a kilisztezett tepszibe teszem a massza felét. A másik feléhez adom a kakaóport majd összekeverem és hozzáadom a fehér tepsiben lévő masszához. A massza tetejére szórom a szilvát és 175-185 fokon a sütőbe kb 35 perc alatt megsütöm. Akkor kész, amikor a villára már nem ragad a tészta.

 

Megjegyzés:

Lehet porcukorral és vagy tejszínhabbal, esetleg fahéj mártással tálalni.

Jó étvágyat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr414670677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.