Gourmetchef

Rózsi Szelet

2019. február 20. 04:41 - Gourmetchef

foto_2_37.JPG

 

Rózsi Szelet

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek egyik kedvenc sütemény receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és kiadós.

 

A recept 6 adagra 

Hozzávalók a tésztához:

45 dkg liszt 

16 dkg margarin 

16 dkg porcukor 

1 tasak sütőpor 

2 evőkanál kakaópor 

3 db tojás sárgája 

1 kanál tejföl 

Hozzávalók a krémhez:

1 csomag vaníliás puding por

2,5 dl tej 

20 dkg porcukor 

20 dkg margarin 

6 ek sárgabarack lekvár 

Mázhoz :

3 db tojás fehérje 

20 dkg porcukor

Díszítéshez :

5 dkg dekor cukor 

 

 

Elkészítés:

Tészta :

A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, majd három részre veszem. Az egyikbe egy kanál tejföllel belekeverem a kakaóport.  A csokis és a két sárga lapot közepes méretű tepsibe 180-190 fokos sütőbe megsütöm.

 

A krém  :

A pudingot a tejjel és porcukorral összekeverem és felfőzőm. Majd hűlni hagyom. A porcukor Ízlés szerint rakható bele. Valamint a margarinból és a porcukorból krémet készítek, majd összekeverem a kihűlt pudinggal.

 

Összerakás  :

Az alsó lap világos lesz, ezért erre sárgabaracklekvárt kenek, majd ráhelyezem a csokis lapot. A csokis lapot bekenem a kihűlt pudingos margarinos porcukros krémmel. Végül ráteszem a maradék világos lapot és arra mehet a vízgőzön felvert tojásfehérje hab.

Díszítéshez :

Csoki szósszal díszítem.

 

Szólj hozzá!
Címkék: Rózsi Szelet

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr1914638318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.