Gourmetchef

 Kínai pirított tészta csirkével 

2019. január 27. 01:07 - Gourmetchef

foto_1_7.JPG

 Kínai pirított tészta csirkével 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc Kínai tészta receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon finom étel.

 

A recept 4 adagra :

Hozzávalók :

50 dkg  csirkemell 

50 dkg kínai tészta  

2-3 darab sárgarépa 

1-2 fej vöröshagyma 

2 ek friss vagy szárított gyömbér 

fél fej káposzta 

3 gerezd fokhagyma 

2 evőkanál repceolaj 

só- bors, chili, ázsiai fűszerkeverék  ízlés szerint 

3 ek napraforgó olaj

8 ek szója szósz 

 3-4 ek víz 

Elkészítés :

Először a káposztát lereszelem a nagylukú reszelővel és megsózom. Így állni hagyom fél órát. Ahogy megvan, azután kinyomkodom a vizet belőle és kevés zsiradékban megpirítom egy evőkanál cukorral. Amikor aranybarna akkor kész. Közben előkészítem a többi alapanyagot. Megpucolom és csíkokra vágom a  sárgarépát, a hagymákat,lereszelem a gyömbért . A csirkét apróra vágom és nyersen beleteszem egy szójaszószós-sós-borsos- ázsiai fűszerkeverék-hagymás és fokhagymás pácba. Célszerű már a csirkét előtte este előkészíteni és egy éjszakát állni hagyni. A következő lépés, hogy kevés zsiradékon megpirítom a tésztát majd, megfőzöm. forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt kész a tészta. Majd összeállítom a tésztát. Kevés repce olajat hevítek és beleteszem a bepácolt csirkemellet és megpirítom. Közben fűszerezem még ízlés szerint. Készítés közben 3-4 ek vizet tehetek bele, hogy ne égjen meg. Ezután beleteszem a répát, a káposztát, a gyömbért és összepárolom. Végül belekeverem a tésztát.

 

Megjegyzés:

Én pálcikával szoktam tálalni, de természetesen lehet villával is enni.

Jó étvágyat.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr2814590986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.