Gourmetchef

Rakott zöldbab 

2019. január 23. 11:45 - Gourmetchef

 foto_111111.JPG

Rakott zöldbab 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas egytál étel.

 

A recept 2 adagra :

Hozzávalók :

30 dkg darált csirkemell 

20 dkg zöldbab  

10 dkg rizs 

20 dl tejszín 

10 dkg tejföl 

1 vöröshagyma 

1 mokkáskanál őrölt kömény 

só- bors ízlés szerint 

0,5 dl oliva olaj / extra szűz 

Elkészítés :

Először a zöldbabot feldaraboljuk és feltesszük egy lábas vízbe főzni, amibe őrölt köményt és sót is teszünk. Majd az olajon megdinszteljük a hagymát és beletesszük a húst és megpirítjuk. Ezután egy hőálló tálba tesszük a megfőtt és lecsepegtetett bab felét. Ezután beletesszük a megfőzött rizst, majd a hagymás csirkehúst. Majd leöntjük a tejföl felével úgy, hogy mindenhová jusson.  Ezt követően rátesszük a zöldbab másik felét. Végül tejföllel és tejszínnel öntjük le és sóval, borssal ízesítjük.  Betesszük  a sütőbe 30 percre 220 fokon.

Jó étvágyat.

 

Szólj hozzá!
Címkék: Rakott zöldbab

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr1614583892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.