Gourmetchef

Sushi

2019. január 05. 20:01 - Gourmetchef

 foto_2_12.JPG

Sushi

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc sushi receptemet, ami nagyon egyszerűen készül és nagyon finom.

 

A recept 6 adagra :

Hozzávalók :

35 dkg sushi rizs 

4 dl víz 

4 ek rizsecet

2 ek nádcukor 

25 dkg friss lazac 

1 db kígyóuborka 

3x1 db kaliforniai paprika /zöld, piros, sárga

1 db avokádó 

só- bors ízlés szerint 

1 teás kanál wasabi 

2 evőkanál édes gyömbér

20 gramm kaviár

6 db nori lap 

Elkészítés :

A rizst legalább 6-8-szor átmossuk, amíg már teljesen tiszta a mosóvíz. Ekkor egy lábasba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi (nagyjából 5-6 dl). Az egészet felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és lefedve 12 percet pihentetjük.

Az ecetet, a cukrot és a sót egy kis tálban összekeverjük, majd a kész rizshez keverjük - ettől lesz ragacsos. Az ecetes rizst átkanalazzuk egy nagyobb, lapos tányérra, és megvárjuk, míg teljesen kihűl.

A friss lazacot fél centi vékonyan felszeleteljük, a zöldségeket vékony csíkokra vágjuk.

Már csak az összeállítás van hátra, ehhez szükségünk van néhány nori lapra (ázsiai boltokban, illetve nagyobb üzletláncokban beszerezhető), illetve egy sushi tekerő bambuszlapra.

A nori lapot a bambusztekerőre fektetjük, és egyenletesen befedjük egy adag rizzsel - ehhez tanácsos bevizezni a kezünket, különben rátapad a rizs. Fontos, hogy a lap alsó, illetve felső szélén egy-egy 1,5-2 cm széles sávot szabadon hagyjunk, ez fogja ugyanis összetapasztani a tekercset.

A rizsre fektetünk egy sornyi halfilét, majd tetszés szerinti zöldségeket. Amikor mindent rápakoltunk, óvatosan, ám szorosan elkezdjük feltekerni a sushit a bambuszlap segítségével. Amikor feltekertük, továbbra is enyhe nyomást helyezve a sushirúdra, hengergessük egy kicsit ide-oda a bambuszlap ölelésében, hogy jól összeálljon.

Hagyjuk 14 percet pihenni a rudakat. Vizezzünk be egy éles kést, és szeleteljük fel vele a sushit.

 

Megjegyzés :

Én szoktam hozzá adni szójaszószt, de akár wasabit, vagy savanyított gyömbért is adhatunk hozzá.

 

 

Jó étvágyat

 

Szólj hozzá!
Címkék: Sushi

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr5114539028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.