Gourmetchef

Kacsasült 

2018. december 17. 02:07 - Gourmetchef

Kacsasült 

 

foto_4_7.JPG

Kedves Látogatók!

 Nálunk ez az étel lesz a karácsonyi vacsora.Megadjuk a receptet, hogy ti is megkóstolhassátok.

Ezzel kívánunk minden kedves látogatónknak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

 Elkészítés 2 főre:

 A hozzávalók:

 2 db Kacsacomb vagy kacsamell ,Só (és egyéb fűszerek ízlés szerint ), mi csak sóztuk, 0,5 kg burgonya , 3 evőkanál zsiradék 

A káposztához: 

1 kg lila káposzta,  só, őrölt kömény , barna cukor, citromlé ízlés szerint,

 Elkészítés:

A kacsa:

A két darab kacsacombot megsózom és 1 napig állni hagyom. A sütés napján sütőzacskóba helyezem bőrével lefelé és 200 fokon 1,5 órát sütöm. Ahogy elkészült tálalom.

A köret :

 

 A krumplit héjában megfőzőm, meghámozom, karikára szeletelem. Tepsiben kevés zsiradékban megsütöm. A káposztát vékony csíkokra szeletelem, sózzuk, 1 órát állni hagyjuk. Majd fűszerezzük. 3 evőkanál zsiradékon puhára pároljuk.

 Díszítés : Én narancskarikával és petrezselyem zölddel tálaltam. 

 

Szólj hozzá!
Címkék: Kacsasült

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr9614492742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.