Gourmetchef

Csirkemell roston bacon bundában hagymás rizzsel

2018. október 10. 02:12 - Gourmetchef

foto_3_9.JPG

Csirkemell roston bacon bundában hagymás rizzsel

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami irtó gyorsan elkészül és a család odavan érte.

 

A recept 4 adagra :

Hozzávalók:

4 darab csirkemell 

8 szelet bacon szalonna 

25 dkg jázmin rizs 

20 dkg vöröshagyma 

0,5 dl oliva olaj / extra szűz /

1 gerezd fokhagyma 

só- bors ízlés szerint 

Elkészítés:

Jól megtisztítjuk és meghámozzuk a hozzávalókat. A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk fokhagymanyomóval.

Először egy serpenyőben hevítsük fel az oliva olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, majd a hagymát üvegesre pirítom. A rizst feltesszük főni 500 ml vízben pici sóval s puhára főzzük. Egy tepsit kiolajazzuk és a csirkemell szeleteket elhelyezzük, majd bacon szeletekkel takarjuk be. A sütőben 25 percig sütjük fedő alatt, majd 5 percig anélkül, hogy szép pirosra süljön.

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr6014292979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vitéz Beverneky 2018.10.12. 08:29:22

sült hús rizzsel...
fenomenális, grandiózus!

de mi lett a hajmával?
titkos recept...

vitéz Beverneky 2018.10.12. 08:45:23

megvan.
ez az étel a survivor változat, ebben az estben nem tudom, hogy egy gerezd fokhagyma nem lesz e túl pazarló négy szelet hús ízesítéséhez a többi különleges fűszer mellett?! :)

Punxsutawney Mormota 2018.10.12. 20:58:54

... és poszt elolvasása után Pesti István bekuporodott a Platán konyhájának legsötétebb zúgába, és csillapíthatatlan zokogásban tört ki.