Gourmetchef

Brokkoli krémleves

2018. július 03. 12:40 - Gourmetchef

dsc00039.JPG

A recept:

Hozzávalók

leveshez 

0,50 kg brokkoli 

1 fej vöröshagyma

2 db közepes burgonya 

1,5 liter víz

1 dl főzőtejszín 

1 db erőleveskocka 

Só, bors, egyéb fűszerek (szerecsendió) ízlés szerint 

1 ek vaj

A levesbetéthez 

4 szelet toast kenyér 

egy kevés vaj 

5 dkg reszelt (cheddar) sajt

Elkészítés:

A leves

A brokkolit rózsáira szedjük, a hagymát feldaraboljuk nagyobb darabokra, a krumplit vékonyra szeleteljük. Ezeket beletesszük egy lábasba és felengedjük vízzel, amíg el nem lepi. Főzés közben ízesítjük az erőleves kockával, majd kóstolás után sóval, borssal és egyéb fűszerekkel ízlés szerint. Addig főzzük, míg meg nem puhul teljesen. Összeturmixolom, majd a tejszín és a vajat hozzáadva felforralom és kész a leves.

A levesbetét 

A toast kenyereket megkenjük vajjal, majd bevonjuk reszelt sajttal és sütőben arany barnára sütjük, és így szolgáljuk fel.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr414090689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.