Gourmetchef

Rizskók 

2018. május 01. 01:30 - Gourmetchef

foto_4_50.JPG

Rizskók 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas egytál étel.

 

A recept 6 adagra :

Hozzávalók:

1 liter tej 
1,5 dl víz 
4.5 dl rizs 
2 evőkanál kristálycukor 
1 csomag vaníliás cukor 

1 csipet só 

2 ek zsemlemorzsa

3 db tojás 
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom héja 

Elkészítés:

A rizst a 0,5 l vízbe feltesszük főzni és addig kell amíg az összes vizet felveszi. Ekkor hozzáadjuk a hideg tejet amit szintén felforralunk. Fedő alatt lassú tűzön készre főzzük. Ahogy elkészült kicsit állni hagyjuk. Közben a vajat, a tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük. A tojás fehérjét habbá verjük. A keveréket és a habot vigyázva a rizshez keverjük. Majd kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe tesszük, és 180 fokon sütjük. Akkor jó, ha a teteje megpirul.  

Put all ingredients into a pot and cook it under continious stiring. When its soft, cover it and let it for 5 minutes. After this time put that into a bowl and let it cool down.

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: Rizskók

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr3513882110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.