Gourmetchef

Palacsinta-torta

2018. március 25. 05:23 - Gourmetchef

image3_1.JPG

Palacsinta-torta 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc édesség receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas.

 

A recept 6 adagra :

Hozzávalók:

Palacsinta :

40 dkg liszt 

4 tojás

4 dl szénsavas ásványvíz 

6 dl tej

2 csipet só/ 2 pinch of salt

2 ek olaj a tésztába + a sütéshez 

 

Továbbá:

1 cs vanília ízű pudingpor 

1 cs csokoládé ízű pudingpor 

1,5 cs puncs pudingpor 

2 üveg magozott meggybefőtt 

1 főzet kávé (4 személyre) 

1 rumaroma

7 evőkanál cukor 

1 liter tej 

fahéj 

cukrozott kakaópor 

1 cs cukrozott babapiskóta 

 

Elkészítés:

Palacsinta :

A tojásokat egy csipet sóval kihabosítjuk, és felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Félretesszük fél órát pihenni, közben néha megkeverjük.

Hozzáadjuk az ásványvizet és az olajat, átkeverjük, majd kisütjük. Sütéskor tegyünk egy csepp olajat a palacsintasütőbe, hogy biztosan ne ragadjon le.

Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk.

 

 

 

Összeállítás :

A kávét összekeverjük a rumaromával.

A babapiskótákat megmártogatjuk a rumos kávéban (ne áztassuk el!). Kirakjuk a forma alját hézagmentesen.

Megfőzzük a vaníliás pudingot: a tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport és 3 ek cukrot, majd felfőzzük. Még forrón a piskótára öntjük.

A meleg palacsintákat megtöltjük kakaóporral, összetekerjük.

Fölhajtjuk csiga formában, majd a puding tetejére helyezzük, kívülről haladva befelé.

Megfőzzük a csoki pudingot is: a tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport és 3 ek cukrot, majd felfőzzük. Még forrón a palacsintákra öntjük.

A meggyet lecsöpögtetjük (levét félretesszük). A lecsöpögtetett meggyet a csokis puding tetejére tesszük, majd megszórjuk fahéjjal.

A puncs pudingot felfőzzük 7,5 dl meggylében (ha nincs annyi, pótoljuk ki vízzel) 1,5 evőkanál cukorral és a meggyre öntjük.

Hűtőben 1 éjszakát állni hagyjuk, másnap könnyen szeletelhető!

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr313777426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.