Gourmetchef

Stroganoff csirke 

2018. március 21. 18:41 - Gourmetchef

img_2183_kicsi_1.jpg

Stroganoff csirke 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű és nagyon finom, s fél órán belül elkészíthető.

 

A recept 4 adagra : 

Hozzávalók :

1 nagy fej vöröshagyma 

75 dkg csirkemell 

4 evőkanál étolaj 

6 db csemege uborka 

30 dkg gomba/champion 

só, bors ízlés szerint 

2 evőkanál mustár 

1 evőkanál  dijoni mustár / ízlés szerint/

4 evőkanál tejföl 

6 evőkanál főzőtejszín 

Elkészítés : 

A hozzávalókat apró csíkokra, a vöröshagymát apró kockára vágom. Egy serpenyőbe először az olajon a csíkokra vágott húst megpirítom, majd félre teszem. A megmaradt zsiradékba beleteszem a hagymát és megdinsztelem. Majd beleteszem a gombát. Ha megpuhult, akkor beleteszem az uborkát. majd 5-10 percig hagyom párolódni. Ezután beleteszem a húst és befűszerezem, majd mehet bele a mustár, a tejföl és a tejszín. Akkor van kész, amikor a hús és az uborka megfőtt / megpuhult.

Jó étvágyat kívánok. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr6313764860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.