Gourmetchef

Forró Sajt krémleves 

2018. március 08. 05:02 - Gourmetchef

blog_hu.jpg

Sajt krémleves 

Kedves Látogatók! 

Hideg napok alkalmával milyen jól esik egy kis forró sajt krémleves. Fogadjátok szeretettel.

Dear Visitor, How good it can be a HOT cheese cream suop in cold winter –time.

A recept 4 adagra : 

Hozzávalók a leveshez : 

1 nagy fej vöröshagyma / 1 big onion 2 db közepes burgonya / 2 medium potatoes 20 gramm finomliszt, 1 evőkanál Zsír vagy olaj / 20 gramme plain four, 1 tablespoon grease 1,2 liter víz, 2 dl főzőtejszín / 1.2 litre water, 200 ml cream 1 db erőleveskocka / 1 stock cube Só, bors, szerecsendió ízlés szerint / salt, pepper and grounded nutmeg on taste 1 ek vaj / 1 tablespoon butter 100 gramm ementáli sajt / 100 gramme emantal cheese 50 gramm reszelt trappista sajt / 50 gramme grated cheese 100 g Camping tömlős sajt / Sima / 100 gramme cream cheese A levesbetéthez / topping: 3 szelet pirított kenyér kockára vágva / 3 slices toasted bread cut into small cubes. 4 evőkanál snidling friss, apróra vágva / 4 tablespoons chopped chives

Elkészítés : 

A leves : 

A hagymát apróra vágjuk, zsiradékon üvegesre pároljuk egy leveses lábasban. Lisztet hozzáadjuk, jól elkeverjük, habzásig hevítjük. A krumplit vékonyra szeleteljük és hozzáadjuk. Majd felengedjük 1,2 liter vízzel. Majd hozzáadom a tejszint, a camping sajtot és a reszelt trappista felét és addig főzzük, míg meg nem puhul teljesen a burgonya. Főzés közben ízesítjük az erőleves kockával, majd kóstolás után sóval, borssal, szerecsendióval ízlés szerint. Ezután összeturmixolom, majd a vajat hozzáadva felforraljuk és kész a leves.

 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: Sajt krémleves

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr6613723734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.