Gourmetchef

Burgonya leves  

2018. február 26. 22:33 - Gourmetchef

kicsi_7.jpg

Burgonya leves  

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 4 adagra :

Hozzávalók:

1 nagy fej vöröshagyma 

60 dkg  burgonya 

1,5 liter víz 

1-2 erőleves kocka 

Só, bors ízlés szerint 

2 evőkanál édes fűszerpaprika 

2 evőkanál sertés zsír vagy olaj ízlés szerint 

20 dkg füstölt kolbász 

Levesbetét:

Csipetke 

1 tojás 

3-5 dkg liszt / amennyit felvesz / - 

1 mokkás kanál só 

Elkészítés:

Megpucolom a hagymát és a burgonyát és leveszem a kolbász bőrét. Majd ha ez megvan, akkor felkockázom őket. Előveszek egy lábast, amibe bőven belefér 1,5-2 liter leves. Ezután a lábasba teszem a zsiradékot és felhevítem, majd beleteszem a felkockázott hagymát és megdinsztelem, majd megszórom fűszerpaprikával és átforgatom. Ezt követően beleteszem a szintén felkockázott burgonyát és átforgatom. Majd felengedem a 1,5-2 liter vízzel. Fűszerezem sóval és borssal majd félkészre főzöm. A burgonya kóstolása segít ebben.  Mikor félig kész akkor hozzáadom a leves kockát és a kockára vágott kolbászt, majd készre főzöm. Közben meggyúrom a csipetkét és készre csipkedem és állni hagyom. Mikor kész a leves, akkor hozzáadom a csipetkét és kb 5-6 percig még lassú tűzön főzöm. Amikor a csipetke feljön a leves tetejére, akkor kész van a leves.

 

Tálalás :

Én tejföl szoktam hozzá adni.    

Jó étvágyat kívánok.

 

2 komment
Címkék: Burgonya leves

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr5613701254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GGy 2018.02.27. 16:00:52

Akár "hamisgulyás"-nak is nevezhetnénk :))

gummy59 2018.02.28. 04:17:12

Még finomabb lesz benne a kolbász ha az apró kockákra vágott füstöltkolbászt a zsiradékon először kicsit megsütöd majd kiveszed egy tányérra és csak a végén teszed bele.