Gourmetchef

Lencsefőzelék 

2018. január 01. 13:20 - Gourmetchef

 lencsefozelek_3.JPG

Lencsefőzelék 

Kedves Látogatók!

Az újévi ebédet érdemes egy finom, egyszerűen elkészíthető, lencsefőzelékkel kezdeni. Én igyekeztem ízletes, de kevés összetevőből összeállítani. Fogadjátok szeretettel.

 

A recept 4 adagra

Hozzávaló:

25 dkg lencse

1 nagy fej vöröshagyma 

2 gerezd fokhagyma 

1 evőkanál sertés zsír

3 db babérlevél

2 liter víz

1 db erőleveskocka /

Só, édes fűszer pirospaprika és egyéb fűszerek ízlés szerint 

2 evőkanál zsír 

4 evőkanál liszt 

Elkészítés:

A lencsét előző nap beáztatom. A főzés napján a vöröshagymát zsiradékban megdinsztelem / áttetsző legyen /. A lencsét leszűröm, 5 percig forralom vízben, majd leöntöm róla. Új vizet töltök rá, fűszerezem, só, erőleves kocka, babérlevél dinsztelt hagy ma és fokhagyma. Főzöm, amíg a lencse puha lesz. Rántást készítek, majd piros paprikát teszek bele, felengedem hideg vízzel és a lencséhez töltöm folyamatos kevergetés mellett. Besűrűsödik és kész a főzelék.

Feltét / topping:


Én sült virslivel tálaltam. 

Jó tanács :

 Ha túl sűrű lett, akkor tej vagy víz hozzáadásával lehet javítani az állagán. Ha túl híg lett, akkor pedig liszt szórással lehet sűríteni.

Jó étvágyat kívánok.

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: Lencsefőzelék

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr7713538033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása