Lencsefőzelék
Kedves Látogatók!
Az újévi ebédet érdemes egy finom, egyszerűen elkészíthető, lencsefőzelékkel kezdeni. Én igyekeztem ízletes, de kevés összetevőből összeállítani. Fogadjátok szeretettel.
A recept 4 adagra
Hozzávaló:
25 dkg lencse
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál sertés zsír
3 db babérlevél
2 liter víz
1 db erőleveskocka /
Só, édes fűszer pirospaprika és egyéb fűszerek ízlés szerint
2 evőkanál zsír
4 evőkanál liszt
Elkészítés:
A lencsét előző nap beáztatom. A főzés napján a vöröshagymát zsiradékban megdinsztelem / áttetsző legyen /. A lencsét leszűröm, 5 percig forralom vízben, majd leöntöm róla. Új vizet töltök rá, fűszerezem, só, erőleves kocka, babérlevél dinsztelt hagy ma és fokhagyma. Főzöm, amíg a lencse puha lesz. Rántást készítek, majd piros paprikát teszek bele, felengedem hideg vízzel és a lencséhez töltöm folyamatos kevergetés mellett. Besűrűsödik és kész a főzelék.
Feltét / topping:
Én sült virslivel tálaltam.
Jó tanács :
Ha túl sűrű lett, akkor tej vagy víz hozzáadásával lehet javítani az állagán. Ha túl híg lett, akkor pedig liszt szórással lehet sűríteni.
Jó étvágyat kívánok.