Gourmetchef

Sárgaborsó főzelék

2017. november 11. 22:04 - Gourmetchef

foto_5_35_1.JPG

Sárgaborsó főzelék 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc főzelékemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.

 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók:

50 dkg sárgaborsó 

5 evőkanál étolaj 

2 evőkanál liszt 

só, bors,fűszerpaprika ízlés szerint 

1 liter víz 

2 gerezd fokhagyma 

3 db babérlevél 

1 fej vöröshagyma 

Elkészítés:

A sárgaborsót előző nap jól átmossuk és mosás után beáztatjuk annyi vízbe, hogy bőven ellepje. Másnap feltesszük főni a sárgaborsót a babérleveles vízben. Majd lehabozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát és fűszerezzük a sóval és a borssal. Addig kell főzni, amíg a borsó puha nem lesz. Közben az olajon rántást készítünk a liszttel és a fűszerpaprikával. Adunk a rántáshoz némi főzőlevet és jól elkeverjük, hogy csomómentes legyen. Ezután hozzáadjuk az apróra felvágott vöröshagymát és a főzelékbe keverjük. Felforraljuk és kivesszük belőle a babérlevelet. Végül botmixerrel pépesítünk. 

Feltét :

Én sült debrecenivel tálaltam, de lehet fasírttal, baconnal vagy akár virslivel is.

Jó tanács :

 Jó étvágyat kívánok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr3113241611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása