Gourmetchef

Hortobágyi Palacsinta  

2017. augusztus 29. 04:12 - Gourmetchef

kicsi_1.JPG

Hortobágyi Palacsinta  

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek egyik kedvenc meleg előétel receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes és finom.

 

A recept 12 adagra 

40 dkg csirkemell, de lehet 40 dkg sertéscomb vagy 40 dkg borjúcomb 

1 darab vöröshagyma 

1 db zöld paprika 

1 db paradicsom 

3 ek olaj 

2 tk fűszer píros paprika

15 dkg liszt 

4 szál petrezselyem 

Só, bors izlés szerint 

Hozzávalók 12 darab  palacsintához:

15 dkg finomliszt 

2 db tojás 

1 mokkáskanál só 

3 evőkanál étolaj 

3 dl tej és/ vagy szénsavas ásványvíz, esetleg szóda

Elkészítés:

Palacsinta :

Egy mélyebb edénybe beleteszem a lisztet, a sót, a tojást és az étolajat. Majd habverő használatával, folyamatos keverés közben hozzáadom a tejet vagy az ásványvizet esetleg a szódát. Mikor megfelelő állagú / nem túl folyékony és nem is túl sűrű / akkor pihentetem pár percet. Közben előkészítem a serpenyőt, és vékony palacsintákat sütök.

Elkészítés:

A húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, elnegyedeljük.

A hagymát 3 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a húst, tűzön megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk /max 30 perc/.

Kiszedjük a húst a levéből, apróra összevágjuk vagy megdaráljuk. A levében elkeverünk 3 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr2112786944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.