Gourmetchef

Spárga krémleves

2017. augusztus 02. 05:47 - Gourmetchef

dsc_3626.JPG

Spárga krémleves 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 4 adagra :

Hozzávalók:

1 csokor zöld spárga 

1 db nagy krumpli 

2 evőkanál vaj 

1,5 liter víz 

2 dl főzőtejszín 

1 erőleves kocka 

Só, bors,  ízlés szerint 

Reszelt sajt 

4 szelet toast kenyér

 

Elkészítés/ method:

Egy leveses lábasba beleteszek 1 evőkanál vajat, amit megolvasztok. Majd beleteszem a fás résztől eltávolított és apróra felvágott spárgát a meghámozott, majd felkockázott burgonyát. Ezután megpárolom és fűszerezem sóval és borssal ízlés szerint. Majd hozzá adom a vizet, a leveskockát és a fűszereket . Majd ha felforrt, és a zöldségek megpuhultak, akkor hozzáadom a tejszint és a maradék 1 evőkanál vajat. Ezután utóízesítek, ha szükséges és botmixerrel  egyneműsitem.  Még egyszer felforralom és kész. Apró kockákra vágott toast kenyérrel és reszelt sajttal tálalom.

Jó étvágyat kívánok.

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr5512709772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2017.08.02. 14:04:52

Kár, hogy nem spárgaszezonban jelent meg a poszt.