Gourmetchef

Vörösboros gulyás leves

2017. július 27. 03:52 - Gourmetchef

kicis_kep.JPG

Vörösboros gulyás leves 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 2 adagra :

Hozzávalók/:

30 dkg marhahús / lábszár vagy felsál / vagy sertés esetleg csirke hús

1 szelet füstölt szalonna 

2 evőkanál sertés zsír 

1 fej vörös hagyma 

2-3 gerezd fokhagyma 

1 evőkanál Erős Pista / ízlés szerint 

2 darab sárgarépa 

1 darab fehérrépa 

2 darab paradicsom 

2 darab paprika 

 2 darab krumpli 

 1 marék petrezselyem zöld 

Só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény ízlés szerint 

1,5 liter víz 

Csipetke :

1 tojás 

10 dkg liszt 

csipet só 

2 dl vörös bor 

Elkészítés:

A leves :

A fazékba teszek kevés zsírt és megpirítom a felkockázott szalonnát. Majd az apróra vágott hagymát, amit arany barnára dinsztelek. Majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát, majd megszórom borssal és őrölt köménnyel. Majd ráteszem a kockára vágott húst. Egy picit megpirítom, majd ráöntöm a bort és beleteszem a pirospaprikát. Majd ebben párolom tovább a húst. 15-20 perc után felöntöm vízzel. Ezután beleteszem a felkarikázott zöldségeket. Erős Pistát adhatok hozzá. 1-2 órát főzöm, a hús fajtájától függően.

 

A csipetke :

Közben elkészítem a csipetkét. A liszthez hozzáadok tojást, sót és összekeverem.  Amikor már megfőtt a hús, akkor belecsipkedem a levesbe és készre főzőm a levest.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr2512693307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.