Gourmetchef

Zöld spárga hollandi mártással

2017. július 25. 17:31 - Gourmetchef

dsc_4018.JPG

Zöld spárga hollandi mártással 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 4 adagra :

Hozzávalók:

1 csokor zöld spárga 

12 dkg vaj 

2 darab tojás 

Só, bors/ cayenne bors / ízlés szerint /

2 evőkanál fehérbor 

4 dl víz 

Elkészítés:

Spárga :

Egy lábasba teszem állítva az összekötözött és a fás résztől eltávolított egész spárgát. Majd hozzáöntöm a vizet, ami nem lepi el teljesen és megpárolom a spárgát.

Hollandi mártás :

A vajat felforraljuk és melegen tartjuk. A tojássárgáját elkeverjük a borral és vízgőz felett egy edényben állandó keverés mellett mártást készítek. Vigyázat a víz ne forrjon, mert a tojás kicsapódhat. Amikor levesszük a tűzről a vajat, óvatosan hozzáadjuk csepegtetve keverés közben.  Majd a főszerekkel ízesítem.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr2912690145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.