Gourmetchef

Jeges  kávé 

2017. július 20. 08:10 - Gourmetchef

kis_meret.JPG

Jeges  kávé 

Kedves Látogatók

Megosztom veletek az egyik kedvenc kávékülönlegességemet.  Ahogy én szoktam készíteni. Kettő az egyben /  kávé és desszert / , ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 1 adagra 

Hozzávalók :

10 cl forró kávé  

2 teáskanál cukor 

Tejszínhab/ fújós 

6 dkg vanília fagylalt (1 gombóc) 

2 teáskanál csoki reszelék 

Elkészítés:

Egy nagyobb poharat telerakok jéggel. Majd egy adag hosszú kávéba belekeverek még melegen két teáskanál cukrot, majd összekeverem. Mikor a cukor elolvad, a kávéba akkor beleöntöm a jéggel teli pohárba a kávét. Majd összekeverem és egy gombóc vanília fagyit teszek hozzá. Végül ráfújom a tejszínhabot és csoki reszelékkel megszórom.

Megjegyzés :

A csoki reszelék nem kötelező, sőt lehet mást is rátenni díszítésnek. Én szoktam szívószálat és keverőkanalat is adni hozzá.

t.

Egészségetekre.                                                                                               

 

Szólj hozzá!
Címkék: jeges kávé

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr3012675867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.