Gourmetchef

Fish and Chips

2017. július 16. 15:14 - Gourmetchef

kicsi_meret.JPG

Fish and Chips

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes.

 

A recept 2 adagra  

A halhoz :

30 dkg tonhal filé felszeletelve 

Só, bors, halfűszer ízlés szerint 

A panírhoz :

5 dkg liszt 

1 kávéskanál sütőpor 

1 darab tojás 

Só, bors ízlés szerint 

5 evőkanál zsír a sütéshez 

400 ml víz vagy 300 ml víz és 100 ml világos sör

A sült krumpli / pomes frites:

60 dkg krumpli 

1 teáskanál só 

5 evőkanál zsír a sütéshez 

Elkészítés/ method:

Először elkészítem a sült krumplit a következők szerint. A krumplit megpucolom, majd csíkokra vágom és zsírban vagy olajban megsütöm. Majd lecsepegtetem. Sóval ízesítem ízlés szerint.

 A következő lépésben a hal elkészítése következik. A halfilét sózom, borsozom. Majd bepanírozom /liszt, felvert tojás, hideg víz és vagy sör és fűszerek /. A panír híg palacsinta tésztaszerű legyen. Egy serpenyőben zsírban kisütöm és lecsepegtetem.

 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: Fish and Chips

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr3312667821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.