Gourmetchef

Császármorzsa 

2017. július 14. 21:14 - Gourmetchef

 dsc_36133.jpg

 Császármorzsa  

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc desszertemet. Egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 2 adagra 

Hozzávalók :

15 dkg finomliszt 

1 dl tej 

1 db tojás 

1 evőkanál vaníliás cukor 

1 evőkanál olaj 

0,3 dl rum 

Fél marék mazsola 

Eperlekvár ízlés szerint 

2 szem eper 

Elkészítés:

Először a tésztát készítem el.  Egy mélyebb tálba összekeverem a lisztet, a vaníliás cukrot a  tejet és a tojást. Sűrű tésztát kapok. Majd a mazsolát beáztatom a rumba.  Egy forró serpenyőbe teszek  egy  evőkanál  olajat. Mikor az olaj is felmelegedett  beleöntöm a  tésztát, a tüzet lejjebb veszem nehogy megégjen. Az első néhány percben nem keverem meg. Megvárom míg összeáll. Majd mikor már az alja aranybarna akkor kezdem széthúzogatni a tésztát és megforgatni az apróbb darabokat, hogy mindenhol aranybarna legyen. Akkor kész  amikor már minden darab bebarnult / nem égett fekete / és nem folyik a tészta hanem bekeményedik.

 

Megjegyzés :

Én eper lekvárral és 1 darab eperrel díszítettem. Persze lehet mással is, Ízlés szerint.

 

Szólj hozzá!
Címkék: Császármorzsa

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr8412664363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.