Gourmetchef

Lekvár  / Jam

2017. július 07. 12:37 - Gourmetchef

 

foto_23.JPG

Lekvár  / Jam

Menta - alma lekvár 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc házi készítésű lekváromat, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 7 dl üvegre 

Hozzávalók:

1 kg savanyú alma 

1 db citrom leve és héja 

40 dkg cukor 

1 csokor menta

1 csomag zselésítő vagy pektin 

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk. Magházát kivesszük és lereszeljük. Egy magas falu edénybe tesszük az egész csokor mentával együtt és pépessé főzzük. Amikor már pép akkor beletesszük a cukrot és a zselésítőt. Majd 5 percig főzzük. Forrón csirátlanított üvegekbe tesszük, lezárjuk.  Majd fejjel lefele 5 percig hagyjuk állni majd ezután mehet a kamra polcra.   

Jó étvágyat kívánok.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr7212647335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.