Gourmetchef

Gundel Palacsinta

2017. július 04. 06:41 - Gourmetchef

17gourmet.jpg

Gundel Palacsinta 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek a magyarok méltán híres Gundel palacsinta receptjét, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 4 adagra

Hozzávalók a palacsintához:

15 dkg finomliszt 

1 db tojás 

1 mokkáskanál só 

1 evőkanál étolaj 

3 dl tej és/ vagy szénsavas ásványvíz, esetleg szóda 

A töltelékhez :

110 gramm őrölt dió 

2 evőkanál rum 

50 ml tejszín 

50 gramm cukor 

A csoki szósz  :

3 dl víz vagy tej 

10 dkg holland kakaó por 

 25 dkg kristálycukor 

10 dkg étcsoki 

Elkészítés:

Palacsinta  :

Egy mélyebb edénybe beleteszem a lisztet, a sót, a tojást és az étolajat. Majd habverő használatával, folyamatos keverés közben hozzáadom a tejet vagy az ásványvizet esetleg a szódát. Mikor megfelelő állagú / nem túl folyékony és nem is túl sűrű / akkor pihentetem pár percet. Közben előkészítem a serpenyőt, és vékony palacsintákat sütök.

 

A csoki szósz, töltelék és flambírozás  :

Csoki szósz: A csoki szószt is elkészítem, én tejjel szoktam. Tehát egy edénybe beleöntöm a kristálycukrot, majd beletöröm az ét csokit és hozzáadom a kakaóport. Tűzre teszem. Ekkor adom hozzá a vizet vagy a tejet. Majd készre főzőm.

A töltelék összes hozzávalóját egy tálban jól kikeverem, felfőzöm és betöltöm a palacsintákat.

 

Tálalás :

1 adagba 2 darab megtöltött palacsintát háromszögre hajtva teszek egy tányérra. Majd az egyik felére csoki szószt, a másikra porcukrot teszek.  Majd a cukros részt leöntöm alkohollal és flambírozom (ízlés szerint).

Jó étvágyat hozzá!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr4912639849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.