Gourmetchef

Bulgur

2017. június 20. 20:54 - Gourmetchef

foto_1_4.JPG
Bulgur 
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc köretem receptjét, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.
Dear Visitors,
I share my favourite garnish recipe. It’s very easy, extremly delicious and very stodge.
A recept 4 adagra / recipe for 4 pax
Hozzávalók / Ingredients:
Bulgur / bulgur:
2 pohár/ 2 dl / 200 ml bulgur
6 dl víz / 0,6 litre water
1 teás kanál só / 1 teaspoon salt
Zöldség ragu / Vegetable ragout:
1 fej vörös hagyma / 1 onion
1 darab cukkini / 1 zukkini
1 darab padlizsán / 1 aubergine
3 darab nagyobb paradicsom / 3 big tomatos
1 pohár sima víz / 200 ml water
1 evőkanál zsír / 1 tablespoon grease
Só, bors ízlés szerint / salt, pepper on taste
Elkészítés Bulgur / method:
A vizet felrakom a sóval forrni. Majd a forrás után beleteszem a bulgurt és újra forralom. Forrás után elzárom a gázt és 20-25 percig fedő alatt párolom. Akkor kész, mikor az összes vizet felszívta.
Get a pot, pour water into it and add salt. Let it boil, put bulgur into it and let it boil again, When it is boiling again swith the gas off, and let it steamed under cover in the same pot for 20-25 minutes. It will be ready, when it soak all the water. Now its ready to serve.
Elkészítés zöldség ragú / method:
A hagymát apróra vágjuk és a zsiradékban üvegesre pirítjuk. Majd beletesszük a felkockázott zöldségeket. Ízesítem és a pohár vízzel felöntöm. Összekeverem és lefedem egy fedővel és így párolom. Kóstolás után még ízesíthetek. Akkor kész, amikor már összeértek az ízek és a zöldségek is megpuhultak.
Jó étvágyat kívánok.

Cut onion into small cubes and fry it glassy in a frying pan with tiny grease. Add already chopped vegetables, season it, and pour water to it. Stir it well and cover it, steam it till all vegetables are getting soft and all tastes are in harmony.

Szólj hozzá!
Címkék: Bulgur

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr1512609819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.