Gourmetchef

Hagymás pite 

2017. június 14. 04:43 - Gourmetchef

foto_1_92.JPG

Hagymás pite 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek egyik kedvenc pite receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes és finom.

 

A recept 2 adagra 

A tésztához :

200 gramm liszt 

1 tojás sárgája

100 gramm puha vaj 

1 teáskanál só 

4 evőkanál víz 

A töltelékhez :

40 dkg vöröshagyma 

15 dkg bacon kocka 

1 evőkanál zsír 

10 dkg reszelt sajt 

1 evőkanál liszt 

2 tojás 

100 ml tej 

100 ml tejszín 

Só, bors ízlés szerint 

Elkészítés:

Egy nagy tálban összekeverem a lisztet, sót, a puha vajat, a tojás sárgáját és a vizet, hogy puha tésztát kapjunk. Veszek egy pite sütőtálat és kibélelem a tésztával egyenletesen, majd 4-6 órát állni hagyom.

Ez idő alatt elkészítem a tölteléket. A hagymát apró kockákra vágom, s üvegesre pirítom a zsíron. Egy másik edényben a bacon kockákat is megsütöm. Mindezt beleteszem egy tálba, hozzáadom a tojásokat, lisztet, tejet, tejszínt, sót és borsot és jól összekeverem.

A sütőben 180 fokon 5 percig sütöm a tésztát, majd belehelyezem a tölteléket és további 20 percig sütöm. Megszórom reszelt sajttal és néhány perc alatt ráolvad a sajt és már is kész a tálalásra.

 

Szólj hozzá!
Címkék: Hagymás pite

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr1612591939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.