Gourmetchef

Eper pudingos  pohárkrém 

2017. június 04. 18:54 - Gourmetchef

foto_4_26.JPG

Eper pudingos  pohárkrém 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc pohárkrémemet. Ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók  :

15 dkg eper 

1 csomag vaníliás pudingpor 

6dl tej 

5 evőkanál kristálycukor 

1 dl habtejszín 

15-20 dkg keksz ízlés szerint (háztartási vagy csokis vagy más) 

Elkészítés:

Az epret alaposan mossuk meg és csepegtessük le. Majd cikkekre daraboljuk fel. A kekszet törjük apró darabokra.  

A pudingport simára kikeverjük egy kevés tejjel és a cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellet hozzácsurgatjuk a csomómentesre összekevert pudingport a cukorral. Akkor kész, amikor besűrűsödik. Majd hűtsük le szobahőmérsékletűre.

A habtejszínt verjük fel habbá és keverjük hozzá a szobahőmérsékletű pudinghoz.

A vízzel kiöblített poharakba először belerakunk 4 evőkanál pudingot, majd rá tegyünk 1 evőkanál kekszet majd 6-8 gerezd epret. Majd ismét 3-4 evőkanál puding a tetejére. Majd hűtőbe teszem minimum 1 órára.

Tálaláskor eperrel, esetleg tejszínhabbal és eper szósszal tálalom. 

Egészségetekre.                                                                                               

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr7012563569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.