Gourmetchef

Borsó leves 

2017. június 02. 05:12 - Gourmetchef

foto_12.JPG

Borsó leves 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 4 adagra :

Hozzávalók:

25 dkg borsó 

1 fej vöröshagyma 

1 gerezd fokhagyma 

1 darab sárgarépa 

1 db erőleves kocka 

Só, bors, ízlés szerint 

1 ek zsír 

Rántás :

1 ek őrölt édes pirospaprika 

1 ek zsír 

1 ek liszt 

 

Elkészítés:

Egy leveses lábasba beleteszek 1 evőkanál zsírt, amit megolvasztok. Majd beleteszem a felkarikázott répát és a borsót, kockázott hagymát. Ezután megpárolom és fűszerezem sóval és borssal ízlés szerint. Majd hozzá adom a vizet, a leveskockát és fokhagymát. Majd ha felforrt, és a zöldségek megpuhultak, kb 20 perc, akkor hozzáadom a rántást folyamatos kevergetés közben. Ezután utóízesítek, ha szükséges.  Még egyszer felforralom és kész.

Rántás:

Egy kis főzőedényben felolvasztjuk a zsírt, majd beleteszem  a lisztet és folyamatos kevergetés mellett aranyszínűre pirítom. Leveszem, hagyom hűlni egy percet majd belekeverem az őrölt piros paprikat.

 

Jó étvágyat kívánok.

 

Szólj hozzá!
Címkék: Borsó leves

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr4412558605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.