Gourmetchef

Sertés pörkölt nokedlivel

2017. május 22. 09:27 - Gourmetchef

foto_4_41.JPG

Sertés pörkölt nokedlivel

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek egyik nagy kedvenc receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes.

 

A recept 2 adagra 

600 gramm sertés comb 

4 evőkanál sertés zsír 

1 nagy fej vörös hagyma 

2 gerezd fokhagyma 

2 teáskanál őrölt kömény 

Só, bors, paprika, ízlés szerint 

3 dl víz 

 

Elkészítés/ method:

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát. Megszórjuk 2 teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Elkészítési ideje, a hústól függően minimum 45 perc.

 

Megjegyzés :

Tetszőleges körettel lehet tálalni. Én a képen láthatóan nokedlivel tálaltam. Viszont a rizs vagy a főtt burgonya is illik hozzá.

Jó étvágyat, 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr5312531419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.