Gourmetchef

Mozzarellás és paradicsomos csirkemell Caprese

2017. május 11. 05:06 - Gourmetchef

foto_4_16.JPG

Mozzarellás és paradicsomos csirkemell Caprese  

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek egyik nagy kedvenc receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes.

 

A recept 2 adagra 

400 gramm csirkemell filé felszeletelve 

4 evőkanál oliva olaj 

160 gramm mozzarella sajt 

8 db koktélparadicsom 

Só, bors, bazsalikom / őrölt / ízlés szerint / 

1 evőkanál balzsamecet 

8 darab friss bazsalikom levél

 

Elkészítés/ method:

A csirkemellet 5-6 szeletre vágjuk, és mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd kevés olajon sütjük a csirke mindkét oldalát 3-4 percig. A paradicsomot és a mozzarellát karikákra felszeletelem.  Majd tálba rakom a paradicsomot és a mozzarellát, adok még hozzá sót, borsot és őrölt bazsalikomot és összekeverem. Ezt a keveréket elosztva ráteszem az elősütött húsokra majd sütőben kb 200 fokon 8-10 percig sütöm.

Megjegyzés :

Tetszőleges körettel lehet tálalni. Én képen láthatóan rizzsel tálaltam.

Jó étvágyat, Buon appetito

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr112497361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.