Gourmetchef

Epres-mascarponés pohárkrém

2017. május 05. 06:26 - Gourmetchef

foto_2_45.JPG

Epres-mascarponés pohárkrém 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc pohárkrémemet. Ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók :

35 dkg eper 

25 dkg mascarpone 

5 dkg fehér csokoládé 

3 dl tejszín 

12 dkg porcukor 

Elkészítés:

A csokoládét vízgőzön felolvasztjuk. A mascarponét összekeverjük 6 dkg porcukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott fehér csokit és a tejszínből felvert tejszínhabot. Az eper felét összeturmixoljuk a maradék porcukorral. Az eper másik felét daraboljuk/ cikkekre vágjuk/.

A vízzel kiöblített poharakba először belerakunk 6 evőkanál krémet, majd rá teszünk 2 evőkanál eperöntetet, majd 5-6 gerezd epret. Majd ismét 3-4 evőkanál krémet a tetejére. Majd hűtőbe teszem minimum 1 órára.

Tálaláskor eperrel, esetleg tejszínhabbal és eper szósszal tálalom. 

Egészségetekre.                                                                                               

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr5612482205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.