Gourmetchef

Baracklekváros palacsinta

2017. május 03. 06:20 - Gourmetchef

foto_4_32.JPG

Baracklekváros palacsinta 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc, könnyen elkészíthető palacsinta receptemet.

 

A recept 2 adagra 

Hozzávalók a palacsintáho:

15 dkg finomliszt 

1 db tojás 

1 mokkás kanál só 

1 evőkanál étolaj 

3 dl tej és vagy szénsavas ásványvíz esetleg szódát 

Elkészítés:

Palacsinta :

Egy mélyebb edénybe beleteszem a lisztet, a sót, a tojást és az étolajat. Majd habverő használatával, folyamatos keverés közben hozzáadom a tejet vagy az ásványvizet esetleg a szódát. Mikor megfelelő állagú / nem túl folyékony és nem is túl sűrű / akkor pihentetem pár percet. Közben előkészítem a serpenyőt és vékony palacsintákat sütök. Ahogy megvannak a palacsinták, megtöltöm őket baracklekvárral. 

Tálalás:

Én csokoládé szósszal és tejszínhabbal tálaltam.

Jó étvágyat !

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr8712475661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.