Gourmetchef

Bundás kenyér

2017. április 29. 05:44 - Gourmetchef

foto_1_3.JPG

 Bundás kenyér

Kedves Látogatók!

A  bulik után a másnap általában nehezen kezdődik. Ezért megosztom a bundás kenyér receptemet, ami reggelire, de a későn kelőknek ebédre/ dupla adagban / is jó lehet.

Jó étvágyat 

 A recept 2 adagra :

Hozzávalók 2 személyre :

2db tojás,1dl étolaj,6 szelet toast kenyér ,6 szelet sajt , Só, bors, egyéb fűszerek ízlés szerint , 1 evőkanál Ketchup vagy tejföl esetleg juharszirup ízlés szerint,

Petrezselyem a díszítéshez.

Elkészítés:

 A toastkenyér szeleteket félbe vagy háromszög formára vágjuk. A 2 egész tojást felverjük, majd ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal és egyéb fűszerekkel. Az étolajat felforrósítom és közben a kenyereket egyesével beleforgatom a felvert tojásba majd a forró olajba közepes tűzön megsütöm mind két oldalát A sütési idő 1-3 perc. Amikor a másik oldalára fordítjuk, helyezzük rá a sajtszeletet, s ráolvad. Akkor jó, ha mind két oldala aranybarna színű. Sütés után célszerű egy mélytányérba papírtörlőt tenni és azon lecsepegtetni a kész kenyereket

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr8512465563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.