Gourmetchef

Jávai jeges kávé

2017. április 23. 02:15 - Gourmetchef

foto_1_16.JPG

Jávai jeges kávé 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc kávékülönlegességemet. Kettő az egyben, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 1 adagra 

Hozzávalók :

3-4 darab jégkocka 

 1 eszpresszó kávé 

2 evőkanál barna cukor 

1 dl víz / 100 ml water

1 dl narancslé lehet 100% 

1 darab narancs 

Elkészítés/ method:

Egy kis lábasba feloldjuk a vizet és a cukrot. Tehát cukorszirupot készítünk, majd lehűtöm. Ha ez megvan, akkor beleöntöm a cukorszirupot egy long drink-es pohárba. Majd egy leveses kanál hátoldalán keresztül, csurgatva felöntjük a forró kávéval. Ugyan így teszek a narancslével is.  Így szép rétegeket kapunk. Szétválik a kávé és a narancslé. Egy karika narancsszelettel díszítem.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr6212446879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalkai László 2018.10.23. 09:16:21

Üdv ne azt írd, h a kv-val kezdjem mert akkor keveredik később a naranccsal. Fordítva narancs aztán a kv!