Gourmetchef

Sonkatekercs és töltött tojás Húsvétra

2017. április 17. 22:06 - Gourmetchef

foto_3_32.JPG

Sonkatekercs és töltött tojás Húsvétra

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik húsvéti klasszikus páros receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.

 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók

Sonkatekercs 12 tekercsre :

12 szelet sonka (gépsonka) 

 Besamelhez :

5 dkg vaj 

2dl tej 

3 púpos evőkanál liszt 

A töltelékhez :

200 gramm majonézes torma 

100 gramm camping sajt 

1 teáskanál só 

1 teáskanál bors 

Elkészítés:

Először besamelt készítünk. Ehhez megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Amikor habosodni kezd, hozzáöntjük a tejet és felforraljuk. A tejjel lehet szabályozni a sűrűséget. Ezután leveszem, és külön tálba helyezem a besamelt és langyosra hűtöm. Hozzáadom a majonézes tormát, a campingsajtot, majd sózzuk, borsozzuk és csomómentesre összedolgozzuk. Majd habzsákba tesszük és a szeletelt sonkák egyik felére egy csíkot kinyomunk. Ezután összetekerjük, s tálaljuk.

 

Töltött tojás:

A recept 4 adagra 

Hozzávalók:

8 db főtt tojás

A töltelékhez :

1 evőkanál majonéz 

2 evőkanál tejföl 

1 teás kanál mustár 

1 csipet só 

1 csipet bors 

1 csipet szerecsendió 

4 dkg vaj 

Elkészítés/ method:

A tojást 10 percig főzzük, majd lehűtjük. Mikor már langyos, akkor levesszük a tojások héját. Majd félbevágjuk és a sárgáját külön tálba tesszük. A tojások sárgáját összekeverjük a majonézzel, mustárral, sóval, borssal, szerecsendióval és a szobahőmérsékletű vajjal. Majd a krémet habzsákba helyezzük és visszatöltjük a félbevágott tojásokba.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr4612433263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.